Blog AromaWorld

Despre terapia cu plante, tincturi, rășini și uleiuri naturale. Produse cbd - modul de utilizare și proprietăți terapeutice. Aromaterapie - informații.

 • Ce probleme de sănătate putem remedia cu plante și frunze medicinale?

  Plante medicinale pentru sistem imunitar slăbitSistemul imunitar slăbit: Atunci când răcim frecvent sau ne confruntăm cu infecții repetate, este un semn că sistemul imunitar este slăbit.

  Frunzele și florile de Urechea leului (Wild Dagga), plantă originară din Africa de Sud, ajută la întărirea sistemului imunitar și la calmarea durerilor. Trebuie însă ținut cont de faptul că la temperaturi înalte acesta plantă își pierde proprietățile medicinale.

  Rol în creșterea imunității îl are și ceaiul preparat din Yerba Mate, ale cărui frunze conțin 24 de vitamine și minerale, 15 aminoacizi și numeroși antioxidanți.

   Preparatele din Handroanthus impetiginosus - copacul național al Paraguay-ului - au efect stimulant pentru sistemul imunitar, ușor dezinfectant și antibiotic.

  Pentru a combate tusea, răceala, astmul sau bronșita cronică, puteți folosi ceaiul de Yerba Santa.  Aceasta se mai poate întrebuința în caz de febră sau ca adjuvant în tratamentul tuberculozei.

  Preparatele din Cimbru sunt eficiente în infecțiile respiratorii (bronșite), în  caz de tuse convulsivă sau gripă.

  O altă plantă utilă în sezonul rece o reprezintă Prickly Poppy. Florile sale sunt foarte folositoare în tratarea tusei și a problemelor respiratorii.

  Insomnii, anxietate și stres: din ce în ce mai multe persoane se confruntă cu stări de anxietate și se plâng de un somn defectuos. Toate acestea afecteza starea generală de bine și productivitatea, putând să se transforme în afecțiuni, dacă se extind pe o durată mare de timp.

  Există o gamă variată de plante care ajută la combatarea stărilor de anxietate și a insomniilor. În medicina aryuvedica, una dintre plantele utilizate în acest scop este Ashwaganda. Modul tradițional de folosire este sub formă de pudră, în combinație cu lapte cald și miere, luată înainte de culcare.

  Florile de Klip Dagga (plantă foarte asemănătoare mentei, dar cu o concentrație mult mai mare de minerale), consumate sub formă de ceai, relaxează și calmează.  O plantă considerată a fi un sedativ excelent în America de Nord și de Sud este Mulungu. Pe lângă efectele sedative, aceasta are proprietatea de a regla tensiunea arterială și ritmul cardiac.

  Hops este și ea una din plantele cu efect sedativ, fiind folosită în tratamentul anxietății, iritabilității, neliniștii și a problemelor cu somnul.

  La fel de eficientă precum antidepresivele este Sunătoarea. Ea învinge depresia și anxietatea, cu mai puține reacții adverse decât medicamentele.

  Printre plantele care ajută la tratarea insomniilor se mai număra Pink Lotus,  Roiniță și Scutellaria.

 • Plante medicinale pentru problemele de fertilitate

  Atât femeile cât și bărbații pot avea perioade în care se confruntă cu dezechilibre la nivelul aparatului sexual.

   

  muira-puamaUnul din cele mai eficiente remedii naturale pentru creșterea apetitului sexual, îl reprezintă planta Muira Puama (Ptychopetalum olacoides). În medicina tradițională braziliană, ceaiul din rădăcina și trunchil acestei plante, are reputația de a fi un puternic afrodisiac și stimulent sexual.

   

  damianaAfrodisiacul Mayasilor, Damiana este folosită și în zilele noastre, fiind importantă datorită efectelor sale extraordinare în creșterea apetitului sexual, mai ales la bărbați. Damiana este un tonic sexual și pentru femei, stimulând fertilitatea  prin echilibrarea hormonală.

   

  horny-goat-planta-medicinalaHorny goat weed este una din plantele preferate în medicina tradițională chineză pentru tratarea problemelor sexuale și mărirea libidoului atât la femei cât și la bărbați. Nu este însă, recomandată persoanelor cu tensiunea mică, pentru că are efecte hipotensive.

   

  ashwagandaRădăcină măcinată de Ashwaganda reprezintă un remediu  pentru probleme de fertilitate atât la femei cât și la bărbați și crește dorința sexuală.

   

  Una dintre plantele folosite pentru reglarea dezechilibrelor hormonale și ale menstruației este Marihuanilla.

  În medicina mexicană tradițională, Sinicuichi este folosit pentru creșterea fertilității, tratarea disfuncției sexuale, a inflamațiilor ovariene sau a chisturilor.

  Marihuanilla                                  Sinicuichi

  marihuanillaOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 • Plante medicinale pentru afecțiunile hepatice și problemele intestinale

   

  Una din plantele medicinale des întâlnite în România, Mușețelul, are efecte benefice în  tratarea colicilor intestinale și în bolile ficatului. Pentru combaterea colicilor și a crampelor intestinale ajută și consumul de Hops (Hamei).

   

  roinitaRoinița - o altă plantă pe care o găsim pe teritoriul țării noastre- are multiple funcții în reglarea problemelor digestive. Ea ajută la calmarea stărilor de vomă (mai ales în sarcină), echilibrează digestia, tonifică stomacul și crește pofta de mâncare.

   

  calea-zacatechichiNumită de indieni ‘Frunza lui Dumnezeu’, Calea zacatechichi - dream herb , este folosită ca aperitiv pentru îmbunătățirea metabolismului. Pot fi consumate între 3 și 25 gr de frunze mărunțite, sub formă de ceai. Oamenii din Mexic utilizează acesta plantă ca produs sănătos ce ajută digestia și pentru creșterea poftei de mâncare.

   


  pelinPelinul
  stimulează și ușurează digestia și este un  bun tonic digestiv. Este indicat în cazurile de viermi intestinali, pentru stimularea apetitului și pentru detoxifiere. Nu se administrează însă persoanelor care suferă de infecții acute intestinale.

   

  Chiar dacă farmaciile reprezintă o soluție la îndemână, putem alege să consumăm medicamente doar atunci când este absolut necesar. O variantă mult mai sănătoasă este să folosim frunze de ceai, fructe sau plante medicinale, extracte din plante ș.a. pentru a ne îmbunătăți starea de sănătate.

   

  Majoritatea plantelor au efecte multiple și aduc beneficii pentru afecțiuni de sănătate diferite. Este important, în cazul afectiunilor minore, să ne documentăm despre proprietățile plantelor și să le alegem pe acelea care ni se potrivesc cel mai mult.

   

   

 • Kanna - Sceletium tortuosum

  Sceletium tortuosum a fost folosita de catre vanatorii-culegatori si pastori sud-africani din timpuri vechi ca o substanta ce imbunatateste starea de spirit, interactionand cu receptorii dopaminei si serotoninei din creier. Aceasta este mult mai eficienta si actioneaza mult mai rapid decat bine cunoscuta planta europeana Hypericum (St Johns Wort). Numele de Sceletium tortuosum inseamna „ceva de mestecat” sau „lucruri de mestecat”. Continua sa citesti

 • Sananga

  Sananga, apartinand familiei Tabernaemontana Sananho, sunt picaturi de ochi produse dintr-o radacina pusa la macerat. Aceste picaturi sunt folosite de catre Indieni pentru prevenirea diferitelor conditii ale ochilor, incluzand glaucoma, astigmatism, miopie, cataracta sau alte boli comune ale ochilor. Continua sa citesti

 • Imphepho - Africa's Sacred Herb

  Se spune ca Imphepho a fost primul medicament ce le-a fost aratat vindecatorilor, iar cand acestia au inceput sa il foloseasca, li s-a deschis calea spre alte leacuri si ierburi medicinale. Helichrysum odoratissmum, cunoscuta mai bine ca Imphepho, este o planta perena ce infloreste in lunile de primavara si de vara, moare in decursul toamnei si iernii, Continua sa citesti

 • Salvia

  Beneficiile Salviei asupra sănătății noastre

  Salvia nu va face pe nimeni nemuritor, însă efectele sale antivirale, anti-microbiene și anti-inflamatoare, sunt esențiale combaterii multor afecțiuni. Salvia officinalis este un mare ajutor natural în combaterea diverselor boli ale pielii, a Alzheimerului sau depresiei.

  Acecasta este și o plantă culinară, ce poate fi adăugată cu ușurință în
  Continua sa citesti

 • Nag Champa

  Potrivit mitologiei indiene, obiceiul arderii aromelor, ierburilor, rășinilor sau bețișoarelor reprezintă o parte importantă a ritualurilor.

  Nag Champa este o aromă indiană care a fost foarte folosită în aromaterapie și este larg răspândită pretutindeni. A început să fie folosită și în industria cosmeticelor, in săpunuri, Continua sa citesti

 • Rășinile în aromaterapie

   

  După spusele lui Voltaire, cele mai bune leacuri medicinale sunt cele ce au o aromă puternică. Așadar, se poate  observa de-a lungul timpului că Voltaire a avut dreptate, încă din civilizațiile antice fiind folosite substanțele aromatice în procesul vindecării.

  Egiptenii antici au fost primii ce au reușit să stăpânească magia aromelor și a aromaterapiei, Continua sa citesti

 • 10 Moduri pentru a te mentine sanatos, cu ajutorul uleiurilor esentiale

  Cunoaștem cu toții puterea incredibilă a mirosurilor: cum un parfum iți poate aduce aminte de cineva drag sau cum mirosul pâinii te duce cu gândul la bunica preferată. Dar stiați că aromele pot să îți îmbunătățească stilul de viață și sănătatea?

  Anumite uleiuri esențiale te pot ajuta să ai un somn mai bun, să te relaxezi, să îți îmbunătățești digestia – beneficiile lor ajung dincolo de mirosul plăcut.

  Există Continua sa citesti

1-10 of 14

Page:
 1. 1
 2. 2
Inregistreaza-ti adresa de e-mail si primesti 20 de lei cadou.