10 MODURI PENTRU A TE MENTINE SANATOS, CU AJUTORUL ULEIURILOR ESENTIALE

10 Moduri pentru a te mentine sanatos, cu ajutorul uleiurilor esentiale

Cunoaștem cu toții puterea incredibilă a mirosurilor: cum un parfum iți poate aduce aminte de cineva drag sau cum mirosul pâinii te duce cu gândul la bunica preferată. Dar stiați că aromele pot să îți îmbunătățească stilul de viață și sănătatea?

Anumite uleiuri esențiale te pot ajuta să ai un somn mai bun, să te relaxezi, să îți îmbunătățești digestia – beneficiile lor ajung dincolo de mirosul plăcut.

Există câteva sfaturi pentru utilizarea uleiurilor esențiale indiferent de tipul acestora. Întotdeauna trebuie să alegem uleiuri de calitate, pure, medicinale și prelucrate prin distilarea cu aburi. Majoritatea uleiurilor nu trebuiesc aplicate direct pe piele, din cauza concentrației ridicate ce poate cauza o reacție adversă sau o iritație. În schimb, acestea trebuie diluate cu apă sau cu un ulei purtător cum e cel de jojoba sau de migdale.

Cele 10 uleiuri de mai jos sunt de mare folos pentru asamblarea unei truse naturale de prim ajutor:

1. Arborele de ceai – Plantă australiană, bună pentru tratarea problemelor pielii (anumite ciuperci, pete sau acnee).

2. Lavanda – uleiul de lavandă este cunoscut pentru calitățile sale de calmare și relaxare, dar funcționează de minune în tratarea tăieturilor, vânătăilor sau iritației pielii. Câteva picături în baia de seară sunt binevenite pentru o relaxare pe măsură și un somn bun.

3. Calendula – floare de un portocaliu luminos,folosită ca ulei esențial pentru tratarea psoreasisului ( câteva picături în apa de baie) sau pentru diminuarea unor cicatrici urâte.

4. Mușețetul – uleiul esențial are propritetăți similare cu cele ale ceaiului de mușețel, cunoscut în mod particular pentru efectele sale relaxante, motiv pentru care acest ceai este bun înainte de culcare. Putem adăuga și câteva picături de ulei esențial pe pernă.

5. Menta – folosită pentru purificarea și stimularea minții. Dr. William N. Denver de la University of Cinncinati a descoperit că inhalarea uleiului de mentă crește acuratețea mentală cu 28 la sută. Este și unul dintre uleiurile ce se pot lua intern, fiind o rețetă bună impotriva indigestiei (adaugi câteva picături în apă și bei).

6. Frankincense – un ulei de nelipsit în trusa cu uleiuri, este folosit de mii de ani, benefic impotriva inflamațiilor, tratarea depresiei, creșterea imunității sau în spiritualitate.

7. Oregano – poate ai mai auzit de uleiul de oregano folosit în combaterea gripei, având calități naturale antibacteriale. Se folosește punând câteva picături pe limbă. Gustul nu e așa plăcut, dar multă lume îl folosește în timpul sezonului răcelilor.

8. Lămâia – uleiul de lămâie poate fi folosit atât pentru detoxifierea corpului, și ca un bun ajutor împotriva acneei. Datorită proprietăților sale înălțătoare, acesta este bun și pentru creșterea concentrării și a focalizării. Folosit pe animale, ține la distanță purecii.

9. Grapefruit – un alt ulei citric, uleiul esențial de grepfruit are proprietăți similare cu cele ale lămâii, bun în combaterea oboselii și un antiseptic natural, putând fi folosit pentru curățarea și împrospătarea casei.

10. Eucaliptul – acesta este un ulei bun pentru momentele răcelilor sau pentru alergiile care îți pot afecta respirația, bun pentru sistemul imunitar și curățarea sinusurilor. Fiind foarte puternic, poate creea iritații folosit direct pe piele sau ingerat.

Sursa: https://www.huffingtonpost.ca/…/benefits-of-essential-oils_n…
Sursa foto: https://glumesc.ro/tag/uleiurile-esentiale/

Suport clienti 10:00 - 16:00

+40746250830 info@aromaworld.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!