AFLĂ CUM TE POATE AJUTA AROMATERAPIA SĂ AI UN PĂR FRUMOS

Află cum te poate ajuta aromaterapia să ai un păr frumos

Îngrijirea propriei podoabe capilare este o preocupare permanentă, la fel ca și restul igienei personale. Cu precădere, doamnele oferă o mai mare atenție acestui proces și investesc mai mult efort și resurse pentru menținerea unui păr sănătos și frumos. Cu toate acestea, căderea părului, îngrășarea, deshidratarea etc. sunt fenomene foarte des întâlnite și care au la origine diferite cauze, cele mai frecvente fiind stresurile, emoțiile negative, eventuale accidente, poluarea, schimbările de anotimp, mătreaţa ș.a.

aromaterapie-pentru-par-frumos

Mai puțină lume cunoaște că aromaterapia, ca domeniu distinct al medicinei alternative, poate ajuta la contracararea acestor cauze dacă se aplică după un regim bine stabilit. Multiple uleiuri esenţiale folosite în aromaterapie au proprietatea de a revitaliza foliculii piloşi care au devenit inactivi din cauza mătreții abundente sau au fost afectaţi de diverse probleme ale unui scalp alergic. Uleiurile în cauză ajută la hidratarea scalpului, atenuează senzaţia de mâncărime şi inflamaţia, revigorând din plin această parte a corpului nostru.

Cele mai frecvente alegeri în cazul uleiurilor folosite pentru hrănirea scalpului, sunt cele de susan, migdale, măsline, jojoba și cel de soia. Conform opiniei terapeuților, uleiurile esenţiale ideale sunt în majoritatea lor uleiuri din plante medicinale, dar și cele de salvie, rozmarin, lavandă, cimbru, cedru, grapefruit, arbore de ceai şi lămâie.

CUM SE APLICĂ?

Uleiul-bază se încălzeşte puțin, astfel că, atunci când uleiul esenţial se adaugă în primul, aromele se dispersează, ajutând la o bună hidratare a scalpului, dar şi la relaxarea psihologică a persoanei care le utilizează. Amestecul pentru care ați optat se aplică pe păr şi apoi, cu vârful degetelor, se masează bine scalpul, în scopul intensificării microcirculaţiei şi favorizării absorbţiei substanţelor nutritive.

ingrijire-par-ulei-esential

  • Pentru păr normal este recomandat să folosiți uleiuri esențiale de lavandă, rozmarin, lamâie, mușețel roman/german, cimbru. Iar ca bază pentru obținerea amestecului puteți folosi uleiul de jojoba, limba mielului sau de migdale dulci.
  • În cazul părului gras ați avea nevoie de uleiuri esențiale care să ajute la reglarea producției de sebum, cum ar fi cele de busuioc, lamâie, mentă, rozmarin, lemongrass, patchouli, lavandă pe care le puteți dilua în ulei vegetal de susan, jojoba, limba mielului. De asemenea, aveți grijă să alegeți un șampon bio pentru calmarea și protejarea scalpului.
  • Dacă vă confruntați cu problema unui păr uscat, care se încâlcește mereu și este mai tot timpul despicat la vârf, este recomandabilă utilizarea de uleiuri esențiale pentru păr care stimulează glandele sebacee de la nivelul scalpului în sensul producerii unei cantități mai mare de grăsime. Dintre cel mai accesibile ar fi: mirtul, lavanda, rozmarinul, lemnul de cedru, geraniumul. Ca bază pentru ele puteți pune ulei de migdale dulci, jojoba, avocado, susan, unt de cacao.

Tot aromaterapia are soluții naturiste și pentru celelalte probleme care pot afecta scalpul nostru:

Împotriva căderii părului se recomandă folosirea uleiului esențial de mușețel, cimbru, rozmarin, pentru combaterea mătreții se folosesc uleiuri esențiale de arbore de ceai, eucalypt, chiparos, mușețel și lămâie, iar pentru stimularea creșterii părului cele mai indicate sunt cele din coada șoricelului, salvie, lavandă ș.a.

Suport clienti 10:00 - 16:00

+40746250830 info@aromaworld.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!