DE CE MERITĂ SĂ ÎNCERCI PRODUSE COSMETICE NATURALE

De ce merită să încerci produse cosmetice naturale

 

Trăim în era vitezei. Suntem într-o continuă goană să ne atingem obiectivele și să avem rezultate cât mai rapide.

Când vine vorba de industria frumuseții, doamnele și domnișoarele caută cele mai potrivite produse care să le mențină tenul tânăr cât mai mult timp. Adesea vedem în jurul nostru persoane publice care nu își „arată” vârsta, folosind un machiaj simplu sau mai extravagant, și tindem să credem că acesta este standardul, că trebuie să ne menținem tinere cât mai mult timp; altfel riscăm să fim judecate.

produse-cosmetice-naturale

Până și bunicile noastre aveau propriile mici ritualuri de frumusețe și relaxare. Remediile naturale au existat dintotdeauna și multe persoane încă apelează la ele.

Ce sunt cosmeticele naturale?

Cosmeticele naturale sunt adese confundate cu produsele cosmetice bio, însă acestea sunt două lucruri complet diferite.

Conform reglementărilor europene, produsele cosmetice naturale trebuie să conțină minim 15% ingrediente naturale, în timp ce produsele cosmetice bio trebuie să conțină 95% ingrediente organice.

Natural vs bio

cosmetica-natural-vs-bio

Ingredientele bio, sau organice, trebuie să provină din culturi ce nu folosesc îngrășăminte chimice sau dăunătoare mediului, procesul de recoltare și procesare al acestor ingrediente trebuie să fie non-invaziv.

Ingredientele naturale în schimb nu trebuie să îndeplinească atât de multe criterii. Acestea sunt de regulă compuși naturali de origine vegetală sau animală care au anumite beneficii asupra pielii. Câteva exemple de ingrediente naturale sunt uleiurile esențiale, colagenul natural obținut din alge, diferite tincturi din plante, și altele.

Ingredientele naturale pot fi și organic, dacă trec printr-un proces de creștere, recoltare și procesare prietenos cu mediul înconjurător.

Așadar, cosmeticele naturale au în compoziție diferite ingrediente de origine vegetală sau animală, care au beneficii dovedite asupra anumitor zone ale corpului.

De ce cosmetice naturale?

Natural Spa Cosmetics

De ce să folosești substanțe chimice când poți obține același rezultat prin metode naturale? Acesta este un sentiment ce îl cunoaștem cu toții. Adesea preferăm produsele naturale pentru că „știm ce este în ele”.

Există nenumărate produse cosmetice care au ca bază substanțe din anumite plante sau uleiuri naturale, precum: cosmetice pe bază de ulei de Argan, ulei de cocos sau chiar ulei din cânepă.

Datorită ingredientelor naturale, efectele pot părea ca întârzie să apară, însă acest lucru este perfect normal când vorbim de cosmetice naturale. Substanțele naturale sub mult mai ușor absorbite de corp, acestea neprezentând pentru corp substanțe străine împotriva corpului ar fi tentat să lupte.

Dacă urmezi o cură de detoxifiere sau pur și simplu dorești să îți schimbi stilul de viață spre unul mai natural, apelează cu încredere la produsele cosmetice naturale.

Contraindicații

În general nu există contraindicații când vine vorba de folosirea cosmeticelor naturale, acestea putând fi folosite chiar și de proaspetele mămici.

Singurele contraindicații se aplică persoanelor alergice la anumite substanțe sau plante, care, dacă folosesc produsele ce conțin alergeni, acestea din urmă le pot face mai mult rău decât bine.

Suport clienti 10:00 - 16:00

+40746250830 info@aromaworld.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!