IMPHEPHO - AFRICA'S SACRED HERB

Imphepho - Africa's Sacred Herb

Se spune ca Imphepho a fost primul medicament ce le-a fost aratat vindecatorilor, iar cand acestia au inceput sa il foloseasca, li s-a deschis calea spre alte leacuri si ierburi medicinale. Helichrysum odoratissmum, cunoscuta mai bine ca Imphepho, este o planta perena ce infloreste in lunile de primavara si de vara, moare in decursul toamnei si iernii, iar apoi se reintoarce din aceeasi radacina in timpul primaverii.

Aceasta este o planta foarte puternica, iar folosirea sa in scopuri medicinale a devenit subiectul cercetarilor stiintifice.

Imphepho este nativ Africii de Sud, crescand pe melagurile africane si ale Mozambique-ului, prin Zimbabwe si Malawi.

De-a lungul timpului, vindecatorii traiditionali din Africa au folosit aceasta specie Helichrysum in cadrul ceremoniilor vindecatoare, magice-medicale. Triburile KwaZulu-Natal din Africa de Sud au folosit Imphepho pantru a face amestecuri pentru fumat.  Triburile si samanii cred ca aceste viziuni sunt mesaje sacre din partea stramosilor lor, iar aceste mesaje ajuta in planificarea viitorului, vindecarea celor bolnavi si ofera indrumare.

Imphepho este foarte mult folosita ca planta medicinala in Africa de Sud. Culesul acestei plante se face cu respect si moderatie, intotdeauna cu permisiunea gardianului sau bunicului, cel mai mare sau batran copac din imprejurimi.  In mod traditional, in locul plantelor Imphepho culese, se lasa o ofranda, o margica rosie/alba etc. - pentru plantele spirit.

Imphepho are multe intrebuintari. Fumul provocat de planta este folosit ca aroma sacra sau smudge, pentru comunicarea cu stramosii, pentru a atinge anumite stari de transa, curatarea energiei si ca ofranda in timpul rugaciunilor.

In scop medicinal, Imphepho are multe indeletniciri, fiind un bun antiseptic, insecticid, anti-microbial, anti-inflamator si calmeaza durerile, fiind un bun analgezic. Din planta se folosesc mai ales frunzele, staminele si florile, cateodata si radacina.

Nou nascutii sunt imbaiati in Imphepho pentru a fi curatati si protejati,  ranile sunt curatate cu infuzii de Imphepho pentru a fi curatate si sterilizate, iar frunzele sale sunt plasate deasupra ranilor. Fumul acesteia este inhalat pentru a scapa de durerile de cap, ceaiul facut din frunze lupta impotriva febrei, tusei, racelii sau gripei si curata totodata ficatul si rinichii. Pentru sanatatea feminina, Imphepho este benefic pentru durerile menstruale.

Exista trei metode de preparare ale Imphepho-ului, putand fi consumat direct, fumat sau preparat in ceai. Cand se consuma direct, frunzele si florile uscate sunt combinate cu apa si sunt baute. Se poate consuma si sub forma de pudra, adaugata in capsule, pentru a fi mai usor de inghitit. Totusi, cea mai eficienta metoda este de a da foc ierbii uscate, ca si aromaterapie. Vaporii de fum sunt inhalati indirect si au efect in cateva minute.

In cercetarile etnografice ni se spune ca ceaiul din frunzele si florile de Imphepho este psihoactiv, si e folosit de triburile africane KhoiKhoi pentru inducerea unor stari extatice. Acest ceai numit Buchu este facut prin combinarea frunzelor uscate ale mai multor plante psihoactive, printre care si Imphepho, Barosma Betulina, Agathosma crenulata si alte plante ce cresc in salbaticiunile Africii de Sud.

Cercetarile medicale au aratat potentialul imens pe care Imphepho il detine in scop medicinal ca un posibil leac pentru Tuberculoza si herpes, iar pentru cei afectati de HIV, ceaiul din Imphepho este o necesitate.

Este cateodata adaugat in baile cu aburi pentru curatarea energiilor negative si protectie.

In Africa de Sud exista circa 245 de specii de Imphepho, iar 600 in intreaga lume. Cele mai populare pentru muthi (medicament) sunt cele ce cresc langa rauri, ape sau munti.

Imphepho nu este indicat in sarcina si nu ar trebui combinat cu MAOI, medicamente psihiatrice, cardiace sau alcool.

 

 

Sursa: https://entheology.com/plants/helichrysum-odoratissmum-imphepho/

https://africamystics.wordpress.com/2015/03/14/imphepho-africas-sacred-herb-helicrysum-species-everlastingsewejaartjieskooigoed/

Suport clienti 10:00 - 16:00

+40746250830 info@aromaworld.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!