NAG CHAMPA

Nag Champa

Potrivit mitologiei indiene, obiceiul arderii aromelor, ierburilor, rășinilor sau bețișoarelor reprezintă o parte importantă a ritualurilor.

Nag Champa este o aromă indiană care a fost foarte folosită în aromaterapie și este larg răspândită pretutindeni. A început să fie folosită și în industria cosmeticelor, in săpunuri, uleiuri parfumate, lumânări.

Această aromă face parte dintr-o familie de arome indiene, cunoscută ca familia Champa. Aceasta provine din floarea de Champa, cunoscută pentru vestici ca Plumeria. În mixul de Nag champa este inclusă și o rășină extrasă din copacul de Ailanthus, originar din Asia, împreună  cu lemnul de santal.

Nag champa are un miros pământiu, combinat cu aromele ușoar,  proaspete și vanilate ale lemnului de santal.

În India, Nag Champa este folosită îm multe temple sub forma de Agarbatti, denumirea indiană a bețișoarelor parfumate. Aceste bețișoare sunt arse sub forma unor ofrande în fața statuilor zeităților, reușind să creeze o atmosferă mistică și foarte distinctă în interiorul templelor. Aceste Agarbatti sunt arse și în casele oamenilor, în altarele lor, dar sunt folosite și doar pentru aromaterapie. Nag Champa este foarte larg folosită în Ashramuri,biserici, moschei, temple, meditații yoga, spa-uri, etc.

Deoarece Nag Champa este o aromă așa de cunoscută internațional, este și foarte ușor de procurat în unele regiuni, mai ales din piețele indiene și asiatice. Nag champa de calitate poate fi recunoscută după culoarea sa gri și aroma foarte puternică pământie, evidentă încă inainte de a fi arsă.

Nag Champa , cu aroma sa vanilată este cunoscută pretutindeni în lume și ca aroma ce ajută la dobândirea calmului și păcii interioare, fiind un bun ajutor și în meditație, deoarece ajută la concentrare și menținerea liniștii sufletești.  Această aromă a fost introdusă publicului vestic  în anii 60 și 70, în timpul erei florilor, păcii și a iubirii, ajungând foarte repede un simbol al culturii Hippie. Acum, aceasta face parte din istoria aromaterapiei, putând fi recunoscută cu ușurință de iubitorii spiritualității, datorită mirosului său distinct și unic.

Ingredientele sale naturale sunt combinate la perfecțiune pentru a putea crea această aromă liniștitoare ce îmbunătățește starea de spirit și creează un mediu liniștitor.  Nag Champa a fost apreciată încă de zeci de ani ca fiind o aromă foarte calitativă și un ajutor pentru calmarea interioară prin meditație și pentru crearea spațiilor sacre. Fiind o aromă foarte puternică și de lungă durată, își va face simțită prezența în casă sau cameră pentru un timp îndelungat.

Pe lângă proprietățile puternice pe care Nag Champa le are în aromaterapie, aceasta funcționează și ca un bun insecticid natural și este un bun agent antiseptic pentru piele, datorită proprietăților inflamatorii ale lemnului de santal.

Suport clienti 10:00 - 16:00

+40746250830 info@aromaworld.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!