CE PROBLEME DE SĂNĂTATE PUTEM REMEDIA CU PLANTE ȘI FRUNZE MEDICINALE?

Ce probleme de sănătate putem remedia cu plante și frunze medicinale?

Sistemul imunitar slăbit: Atunci când răcim frecvent sau ne confruntăm cu infecții repetate, este un semn că sistemul imunitar este slăbit.

Frunzele și florile de Urechea leului (Wild Dagga), plantă originară din Africa de Sud, ajută la întărirea sistemului imunitar și la calmarea durerilor. Trebuie însă ținut cont de faptul că la temperaturi înalte acesta plantă își pierde proprietățile medicinale.

Plante medicinale pentru sistem imunitar slăbit

Rol în creșterea imunității îl are și ceaiul preparat din Yerba Mate, ale cărui frunze conțin 24 de vitamine și minerale, 15 aminoacizi și numeroși antioxidanți.

 Preparatele din Handroanthus impetiginosus - copacul național al Paraguay-ului - au efect stimulant pentru sistemul imunitar, ușor dezinfectant și antibiotic.

Pentru a combate tusea, răceala, astmul sau bronșita cronică, puteți folosi ceaiul de Yerba Santa.  Aceasta se mai poate întrebuința în caz de febră sau ca adjuvant în tratamentul tuberculozei.

Preparatele din Cimbru sunt eficiente în infecțiile respiratorii (bronșite), în  caz de tuse convulsivă sau gripă.

O altă plantă utilă în sezonul rece o reprezintă Prickly Poppy. Florile sale sunt foarte folositoare în tratarea tusei și a problemelor respiratorii.

Insomnii, anxietate și stres: din ce în ce mai multe persoane se confruntă cu stări de anxietate și se plâng de un somn defectuos. Toate acestea afecteza starea generală de bine și productivitatea, putând să se transforme în afecțiuni, dacă se extind pe o durată mare de timp.

Există o gamă variată de plante care ajută la combatarea stărilor de anxietate și a insomniilor. În medicina aryuvedica, una dintre plantele utilizate în acest scop este Ashwaganda. Modul tradițional de folosire este sub formă de pudră, în combinație cu lapte cald și miere, luată înainte de culcare.

Florile de Klip Dagga (plantă foarte asemănătoare mentei, dar cu o concentrație mult mai mare de minerale), consumate sub formă de ceai, relaxează și calmează.  O plantă considerată a fi un sedativ excelent în America de Nord și de Sud este Mulungu. Pe lângă efectele sedative, aceasta are proprietatea de a regla tensiunea arterială și ritmul cardiac.

Hops este și ea una din plantele cu efect sedativ, fiind folosită în tratamentul anxietății, iritabilității, neliniștii și a problemelor cu somnul.

La fel de eficientă precum antidepresivele este Sunătoarea. Ea învinge depresia și anxietatea, cu mai puține reacții adverse decât medicamentele.

Printre plantele care ajută la tratarea insomniilor se mai număra Pink Lotus,  Roiniță și Scutellaria.

Suport clienti 10:00 - 16:00

+40746250830 info@aromaworld.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!