ULEIURILE ESENȚIALE - CUM SĂ LE FOLOSEȘTI CORECT?

Uleiurile esențiale - cum să le folosești corect?

Dorința de a fi frumos şi sănătos este la modă de mult timp încoace. Frumuseţea şi sănătatea au fost şi vor rămâne un ideal spre care tinde fiecare dintre noi.

Un rol important îl au uleiurile esenţiale, care pe zi ce trece îşi fac loc în lumea Afroditei şi devin tot mai populare, mai îndrăgite, mai apreciate şi, desigur, mai căutate. Majoritatea cunosc câte ceva despre efectele fizice, emoţionale dar şi cele psihologice ale uleiurilor esenţiale, dar putin ştiu că acestea sunt şi remedii medicinale foarte folositoare. Uleiul de trandafir, lavandă, eucalipt, mentă ș.a. te pot bucura cu efectele lor la maxim, dar trebuie să iei aminte de unele nuanţe de folosire corectă a acestora.

tipuri-uleiuri-esentiale

Sunt foarte concentrate!

Uleiurile care sunt 100 % naturiste nu conţin careva ingrediente sintetice. Un fapt de care trebuie de ţinut cont este că acestea sunt foarte concentrate şi nu orice piele îl va putea suporta în stare pură. Pentru a obţine efectul dorit şi a nu provoca pielii efecte adverse şi neplăcute, cum ar fi iritaţiile, fototoxicitatea sau desensibilizarea, se aplică în cantităţi foarte mici care numaidecât necesită să fie diluate în ulei, fie de măsline, fie de floarea-soarelui sau migdale, diverse tipuri de unt, cum ar fi cacao sau cocos - alegerea îţi aparţine.

ulei-lavanda

Consumul intern

Dacă uleiurile urmează a fi utilizate pentru combaterea diverselor afecţiuni, atunci acestea trebuie amestecate în ceai sau apă. Două sau trei picături diluate într-un pahar din cele enumerate anterior sunt suficiente pentru a transforma aceasta într-o terapie temporară. Un alt ingredient perfect este mierea. O linguriţă de miere de albine, salcâm sau mentă, în care se adaugă câteva picături de ulei poate face minuni.
Atenţie deosebită vei avea pentru uleiul care doreşti să îl foloseşti. Pentru ca acestea să nu îţi înrăutăţească şi mai mult situaţia, trebuie să te consulţi cu un medic, să fii la curent dacă nu suferi de diverse alergii, hipertensiune sau epilipesii. Acesta îţi va sugera uleiurile potrivite în dependenţă de ceea ce acceptă organismul tău.

uleiuri-esentiale-sanatoase
Aromaterapie la tine acasă

Uleiurile aromatice au un efect miraculous, posedă proprietăţi de calmare, de reducere a stresului şi de relaxare în orice situaţie, care te vor satisface la maxim.
Poţi folosi levănţica, care are efect de tratare a durerile de cap şi îmbunătăţeste somnul.
Uleiul de bergamotă reduce simptomele de depresie, ajută la digestie şi scade din tensiunea muşchilor.
Iasomia este cunoscută pentru faptul că ameliorează stresul şi reduce depresia, fiind cunoscută şi drept afrodisiac.
Uleiul din lavandă și tămâie posedă efecte de vindecare, de calmare și de stimulare ale sistemului imunitar. Câteva picături în apa din cadă îţi vor transorma scăldatul într-o adevărată desfătare.

Fără uleiuri esenţiale la plajă

Atunci când te decizi să mergi la plajă sau să te expui la soare pe o perioadă mai lungă de timp, trebuie să iei aminte că uleiurile esenţiale sunt foarte sensibile la soare. Nu folosi categoria de uleiuri de citrice, cum ar fi uleiurile pe bază de lămâie sau limetă, de mandarină, grepfrut, portocală, bergamotă, ţelină sau de mărar sălbatic. Ca efect advers poți stimula apariţia unor pete neplăcute la nivelul pielii.

uleiuri-esentiale-parfumate

Creează-ţi propriul parfum

Chiar şi cele mai renumite branduri de parfumuri din lume au la bază arome pe care majoritatea le avem la îndemână. În acest caz, de ce sa nu încercăm să creăm propriul nostru parfum acasă? Cu puţină informaţie şi un plus de inspiraţie poţi crea un parfum natural, care cu siguranţă nu va dăuna pielii.Uleiurile necesită să fie combinate bine şi ține cont de faptul că acestea se potrivesc bine atunci când aparţin aceleaşi categorii de uleiuri, cum ar fi:
• uleiurle florale - lavanda şi iasomia;
• uleiurile ierboase - busuioc, măghiran şi rozmarin;
• uleiuri mentolate - izma, iarba creaţă;
• uleiuri lemnoase - pin, cedru etc.
• uleiuri camforate - eucalipt, arborele de ceai;
• uleiuri picante - nucşoara, cuişoarele, scortişoara.
• uleiuri orientale - ghimbir, patchouli;
• uleiuri de citrice sunt portocala, lămâia, limeta etc.
Iată câteva sugestii de combinaţie: uleiurile florale se vor îmbina cu cele picante, citrice sau chiar lemnoase. Uleiurile lemnoase sunt mai puţin pretenţioase şi se combină perfect cu toate categoriile. Cu siguranţă, acestea te vor impresiona extrem de mult, mai ales că sunt foarte puternic și plăcut mirositoare.

Suport clienti 10:00 - 16:00

+40746250830 info@aromaworld.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!