AROMATERAPIA ȘI TRATAREA DEPRESIEI. RECOMANDĂRILE DOCTORILOR

Aromaterapia și tratarea depresiei. Recomandările doctorilor

Anxietatea şi depresia sunt cei mai mari inamici ai omului modern, care de multe ori păşeşte într-un cerc vicios ce macină încet şi sigur starea de sănătate, de confort, încrederea şi fericirea. Conform specialiştilor depresia este factorul care declanşează boli mai grave precum diabet zaharat, insuficiență cardiacă sau insuficienţă hepatică. Studiile recente au scos la iveală că anual aproximativ un milion de români sunt diagnosticaţi cu depresie, însă numărul oamenilor care suferă de această boală este cu siguranţă mult mai mare, mulţi oameni suportând în tăcere.

Young woman sitting in a cafe with her laptop, Stressful for wor

Ceea ce puţini ştiu este faptul că depresia şi anxietatea sunt boli ce pot fi tratate prin aromaterapie. Această ramură a medicinei ce ne aduce mai aproape natură, ne oferă posibilitatea de a pune în valoare beneficiile unor plante medicinale sub diferite forme.

Dacă încă sunt sceptici care consideră că aceste uleiuri, tincturi şi beţişoare  parfumate, nu sunt eficiente şi sunt risipă de resurse, cei mai mulţi dintre pacienţii diagnosticaţi cu depresie au ales să asculte sfatul specialiştilor şi să introducă rutina zilnică plante medicinale din România, care au proprietăţi curative deosebite, nu doar asupra sănătăţii mentale dar şi a stării de sănătate fizică.

Specialiştii sunt de părere că stările de anxietate se instalează datorită oboselii accentuate, a frustrărilor, dar şi a modului de viaţă dezorganizat. Iată câteva elemente care contribuie la îmbunătăţirea stării de sănătate şi transformă viaţa.

ADOPTĂ O DIETĂ SĂNĂTOASĂ. STAREA DE BINE ÎNCEPE CU ALIMENTELE INGERATE

Băuturile cu acid şi alimentele procesate industrial au efecte dezastruoase asupra sănătăţii fizice dar şi asupra celei mentale. Conţinutul ridicat de aditivi afectează sistemul nervos, producând impulsuri excitante ce determină instalarea stărilor de teamă şi  nervozitate. Înlocuirea acestora cu preparate naturale, neprocesate, ceaiuri de gălbenele, salate de valeriană sau ceaiuri de levănţică reprezintă un prim pas către însănătoşire. Aceste plante au proprietăţi calmante, liniştitoare asupra organismului, deci favorizează tratarea depresiei.

CREAREA UNUI MEDIU PLĂCUT CU AJUTORUL ULEIURILOR ESENŢIALE

Se ştie că uleiurile esenţiale sunt izvor de sănătate, sunt cele mai pure şi mai concentrate surse de substanţe active extrase din plante. Efectele acestora s-au dovedit a fi cu adevărat remarcabile pentru mulţi pacienţi în terapiile de lungă durată şi în cele experimentale, de aceea sunt folosite ca adjuvant în completarea tratamentelor antidepresie.

uleiuri-esentiale-pentru-sanatate-mai-buna

Aburii cu ulei parfumat eliberaţi în atmosferă stimulează simţul olfactiv şi ajută la instalarea stării de bine, odată inhalaţi aceştia îşi dezvăluie calităţile curative. Aerosolii difuzaţi în atmosferă favorizează crearea unui mediu prietenos care ajută la detensionarea nervoasă şi musculară.

MASAJUL CU ULEI ESENŢIAL

Masajul este o formă recunoscută de relaxare. Terapia prin masaj îmbunătăţeşte starea de funcţionare a organismului, circulaţia şi ajută la tonifierea musculară. Masajele realizate cu uleiuri aromatice sunt tratamente complete şi complexe pentru trup şi suflet. Mişcările relaxante realizate de profesionişti, dublate de stare de relaxare oferită de picăturile de ulei parfumat constituie o terapie eficientă chiar şi pentru cei mai anxioşi dintre pacienţi.

tratare-varice-cu-uleiuri-esentiale

Substanţele active, rapid absorbite de piele, acţionează asupra cortexului dar şi local asupra pielii, favorizând reducerea inflamaţiilor, cicatrizarea leziunilor fine, lăsând pielea catifelată și cu aspect plăcut. Totuşi terapia cu ulei aromatic nu trebuie prelungită mai mult de două săptămâni.

Cele mai eficiente preparate în vedera tratării depresiei sunt uleiurile aromatice de portocală, de lavandă, de lavandină, bergamota şi uleiul de ylang-ylang.

BĂILE CU ULEI PARFUMAT, RĂSFĂŢ PENTRU ORGANISM

Atât specialiştii care au folosesc metodele tradiţionale cât cei care a prefera să folosească remediile naturale sunt de părere că băile cu ulei parfumat acţionează ca adjuvant în tratarea depresiei. Pentru că în apa de baie de eliberează cel mai bine potenţialul plantelor medicinale, efectele sunt mai rapide şi mai profunde.

Suport clienti 10:00 - 16:00

+40746250830 info@aromaworld.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!