CÂT DE EFICIENTE SUNT, DE FAPT, ULEIURILE ESENȚIALE?

Cât de eficiente sunt, de fapt, uleiurile esențiale?

Uleiul esențial este un lichid concentrat care conține compuși volatili de aromă de plante. Uleiurile eterice, volatile sau esențiale sunt extrase din diferite părți ale plantei, precum din flori, frunze, rădăcină, coajă sau din întreaga plantă.

Ulieiurile esențiale sunt folosite pentru relaxare, sub formă de arometerapiedar sunt utilizate și pentru tratarea unor afecțiuni grave. Frankincense Serata sau recunoscută la noi ca tămâieajută la tratarea artritei. Unele studii demonstrează că uleiurile eterice din tămâie ajută și la tratarea unor forme ușoare de cancer. Unele studii au confirmat că uleiurile extrase din smirnă sunt mai eficiente în lupta contra tumorilor.

Din cauza utilizării excesive a antibioticilor,  organismul nostru devine mai vulnerabil la infencții și nu le mai poate elimina singur. Oamenii cu imunitate slabă apelează la uleiurile esențiale pentru a stopa și trata bolile cauzate de viruși și bacterii. De exemplu uleiul de oregano este considerat antibioticul viitorului. Acest ulei are abilitatea de a distruge bacteriile, dar spre deosebire de antibioticele obișnuite nu slăbește imunitatea pacientului și nu-i mărește vulnerabilitatea de a se infecta cu aceeași bacterie sau alți agenți patogeni.

ulei esențial

Uleiurile esențiale sunt extrem de vindecătoare. Datorită faptului că sunt extrase din plante au abilități de a distruge chiar și cele mai complicate infecții. Organismul nostru reacționează mult mai eficient la medicina tradițională bazată pe plante. Corpul recunoaște substanțele naturale deoarece strămoșii noștri au utilizat plantele pentru tratament de-a lungul secolelor. Substanțele din plante recunoscute de către corpul uman colaborează cu celule corpului pentru a trata unele probleme și a ajuta organismul să revină la ritmul normal.  Substanțele sintetice nu sunt bine asimilite de către organism din cauza că nu le poate recunoaște. Acest lucru poate explica lista lungă de efecte adverse și contraindicații pe care le au preparatele moderne. De exemplu, Aspirina este fabricată din mesteacăn, iar utilizarea uleiului esențial de mesteacăn este cu mult mai benefic. Numărul mare de pastile pe care le folosim au consecințe negative pentru organismul nostru. Unele pastile nu sunt asimilate până la final și afectează organele sănătoase.

Pentru a extrage doar beneficiile din utilizarea uleiurilor eterice trebuie să ții cont de câteva lucruri.

Toate uleiurile esențiale trebuie diluate! Uleiurile eterice pot fi diluate în baza purtătoare, în gel de duș, sare de baie, cremă sau ulei vegetal. Uleiurile esențiale nu trebuie aplicate pe zonele sensibile precum ochi, urechi și membrane mucoase. În caz că accidental ați atins o zonă sensibilă cu ulei esențial, curățați zona cu ulei vegetal de bucătărie. Uleiul esențial nu este solubil în apă. Utilizarea excesivă a acestor substanțe concentrate poate duce la migrenă și alte consecințe negative. Uleiurile eterice ar trebui să fie evitate de femeile însărcinate.

ulei esențial cu pipeta

Folosirea uleiurile esențiale atrage o multitudine de avantaje, dar nu trebuie trecut cu vederea faptul că aproximativ 75% din uleiurile volatile sunt maturate. Pentru a fi sigur că uleiul pe care-l cumperi nu a fost amestecat cu apă, ai grijă de la ce producător procuri. Uleiurile ieftine, în loc să aducă beneficii, poate crea un discomfort sau să cauzeze reacții alergice. Din dorința de  economisi, obișnuim să punem accent pe cost și uităm de raportul preț-calitate, care într-adevăr contează.

Suport clienti 10:00 - 16:00

+40746250830 info@aromaworld.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!