SFATURI PENTRU PREPARAREA ȘI CONSUMUL CORECT A CEAIURILOR

Sfaturi pentru prepararea și consumul corect a ceaiurilor

Licoare caldă și aromată care este nelipsită din casele fiecăruia dintre noi. Îl consumăm zilnic și îi apreciem proprietățile curative dar și gustul delicios. Totuși, de multe ori atunci când intrăm într-un magazin de ceai căutam mai ales  brandurile pe care le vedem în reclame. Ceea ce nu știm este că unele tipuri de ceai pot avea efecte miraculoase asupra organismului nostru, în timp ce altele ne pot crea disconfort. Astăzi îți vom oferi câteva sfaturi de care dacă vei ține cont, vei descoperi adevărata magie a acestei băuturi străvechi.

 

frunze-ceai-pentru-imbunatatirea-sanatatii

  1. Nu bea ceai pe stomacul gol

Consumul de ceai pe stomacul gol, mai ales dacă băutura este fierbinte sau extrem de rece, îți poate afecta sănătatea. Din cauza faptului că îți poate schimba temperatura corpului. Remarca este valabilă și pentru alte băuturi a căror temperatură depășește 62 de grade. Acestea irită mucoasa gastrică și pot întârzia digestia. Temperatura ideală pentru a bea ceaiul este cea la care băutura nu te irită.

  1. Evită ceaiurile prea puternice

Ceaiurile tari, cu un conținut ridicat de cafeină și tanin, ceea ce îți poate afecta sănătatea, îți poate provoca insomnii și migrene.

  1. Nu lăsa ceaiul prea mult pe foc

Dacă îl lași prea mult pe foc, polifenolii și uleiurile pe care le conține intră în proces de oxidare și fac ceaiul mai transparent. Astfel, băutura își pierde din aromă și din efectele terapeutice. De asemenea, fierberea prelungită poate duce la pierderea vitaminelor conținute de ceai.

 

  1. Nu bea ceai înainte de masă

Pe lângă faptul că poate duce la scăderea poftei de mâncare, consumul de ceai înainte de masă îți poate îngreuna digestia. Specialiștii recomandă consumul de ceai cu cel puțin jumătate de oră înainte de masă.

  1. Nu folosi ceaiul pentru a bea medicamente

Bea medicamentele cu apă. Ceaiurile au un conținut ridicat de tanin, fapt care afectează în mod negativ digerarea pastilelor. Mai mult, în unele cazuri această practică poate avea și efecte secundare.

  1. Bea doar ceai proaspăt

Ceaiul pe care l-ai făcut ieri și-a pierdut din valoarea și nutritivă și din beneficiile asupra sănătății. Unde mai pui că ceaiul lăsat peste noapte este un mediu numai bun pentru dezvoltarea bacteriilor.

ceai-aromat

  1. Ceaiul te poate ajuta să fii mai rezistent

Savanții au descoperit că antioxidanții care se conțin în ceaiuri, mai ales în ceaiurile verzi, crește capacitatea organismului de a arde grăsimile. Astfel, vei descoperi că după o ceașcă de ceai, rezistența ta musculară crește.

 

  1. Ceaiul reduce riscul de atac de cord

Unul dintre principalele beneficii ale ceaiului vizează bolile cardiovasculare. Potrivit oamenilor de știință, persoanele care beau mai mult ceai sunt mai puțin expuși bolilor cardiovasculare și tensiunii arteriale. De asemenea, ceaiul odată intrat în organism condiționează buna funcționare a vaselor de sânge, reduc inflamația și alte efecte cardiovasculare.

  1. Ceaiul combate cancerul

Chiar dacă există și păreri care spun că ceaiul nu are niciun beneficiu în combaterea cancerului, cele mai noi studii în domeniu arată că oxidanții din ceaiuri ajută la protejarea împotriva cancerului, mai ales a cancerului mamar, al celui de colon, de plămâni și de ficat. De menționat este faptul că nu totul se bazează pe consumul de ceai.

ceaiuri-romania

  1. Ceaiul are grijă de talia ta

Mai mulți participanți la un studiu, au băut în mod regulat ceai fierbinte. În rezultat, aceștia au declarat că nu au nicio problemă cu talia, spre deosebire de cei care nu au consumat această băutură. Unii savanți sunt de părere că un consum regulat de ceai accelerează metabolismul și reduce riscurile de diabet zaharat dar și de accidente vasculare cerebrale.

Sfaturile menționate mai sus sunt cu atât mai indicate în cazul în care ești amator de ceai verde negru sau alb. Un alt detaliu important este ca ceaiul să fie băut cu regularitate zilnică și neapărat fără zahăr.

Suport clienti 10:00 - 16:00

+40746250830 info@aromaworld.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!