CUM TRATEZI RĂCEALA FARA A APELA LA MEDICAMENTE

Cum tratezi răceala fara a apela la medicamente

Atunci când răcim și suntem în căutarea unui remediu naturist, primul lucru la care ne gândim  este ceaiul frunze  combinate cu miere și lămâie. Pe lângă acest remediu contra răcelii vă recomandăm și alte metode naturiste și eficiente.

Soluție nazală

Pentru a-ți elibera căile respiratorii cu un remediu natural, folosește ¼ linguriță de sare, ¼ linguriță de bicarbonat de sodiu alimentar și 200 g de apă călduță. Pentru a introduce soluția folosește o seringă. Aplică mai întâi medicamentul de vreo 2-3 ori într-o nară apoi în cealaltă.

Odihnește-te

Ia-ți câteva zile libere de la studii sau birou și petrece-le într-un loc comod, cald și liniștit. Odihna va ajuta sistemul să imunitar să lupte cu virușii.

photo-1506962240359-bd03fbba0e3d

Gargară

Clătirea gâtului de câteva ori pe zi ajută la calmarea glandelor și reduce durerea. Diluează ½ linguriță de sare în și 200 g de apă caldă. Un alt remediu este mierea diluată cu apă și oțet de mere. De asemenea poți amesteca frunze de zmeură sau suc de lămâie cu apă și să adaugi o lingură de miere. Această soluție trebuie utilizată la temperatura camerei.

Bea lichide calde

... multe! Lichidele calde previn deshidratarea, ajută membranele inflamate și calmează zonele iritate ale mucoaselor. Dacă din cauza nasului înfundat  nu poți adormi prepară-ți o băutură din ceai de frunze, miere și un shot mic de whiskey.

rcaNUh3pQ9GD8w7Iy8qE__DSC0940

Baia de aburi îți va desfunda căile respiratorii și te va ajuta să te relaxezi. Ai putea să încerci să pui un vas cu apă la fiert, în care să adaugi câteva picături de ulei esențial și să inhalezi aburii care se evaporă, stând deasupra vasului.

Comprese cu uleiuri esențiale

Ține în preajma nasului un tampon îmbibat cu ulei esențial de eucalipt sau mentol. Acest remediu te va ajuta să respiri mai ușor, în plus va trata pielea rănită din jurul nasului. Este important să utilizezi acest tratament doar la exteriorul nasului.

De asemenea poți încerca să alternezi compresele reci cu cele calde. Încălzești un prosop în microunde sau folosește o pungă rece, din congelator pentru sinusurile înfundate.

Alimentează-te corect

Consumă multe alimente care conțin vitamina A (ouă, lapte, portocal, morcovi), vitamina E (nuci, semințe, uleiuri vegetale) și vitamina C (ardeii grași, citricile).  Afinile ajută la scăderea febrei, iar ardeii chili eliberează mucoasa. Ceaiul negru și verde conțin substanțe asemănătoare cu antibioticile naturale. Consumă supă de pui. Există o teorie că aceasta are proprietăți anti-virale și anti-inflamatorii. Poți să mai adaugi  în alimentația ta și curry-ul.

Utilizează multe probiotice. Avantajul lor este că pot lupta contra bacteriilor asemenea antibioticilor, însă nu afectează flora intestinală. Consumă și uleiul de oregano, care este un antibiotic natural și ajută la stimularea imunității.

Ghimbir, usturoi și ceapă

Aceste alimente trebuie enumerate separt fiind cele mai utilizate remedii naturiste, alături de lămâie și miere. Ghimbirul poate fi consumat în stare proaspătă sau în ceaiuri, iar ceapa și usturoiul, dacă nu le puteți consuma, măcar tăiați-le în jumătate și plasați-le în casă. Aceste legume  au proprietatea de a ucide bicrobii.

Suport clienti 10:00 - 16:00

+40746250830 info@aromaworld.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!