DURERILE DE CAP - CUM LE AMELIOREZI CU AJUTORUL ULEIURILOR ESENȚIALE?

Durerile de cap - cum le ameliorezi cu ajutorul uleiurilor esențiale?

Vremea rece vine la pachet cu nesuferitele migrene care ne fac viaţa un calvar. Pentru a scăpa de durerile insuportabile de cap, primul reflex este să iei o aspirină sau o altă pastilă care atenuează durerile. Dar de ce să recurgi la medicamente, când un simplu ulei esenţial îţi poate calma încordarea nervoasă şi musculară, fără efecte adverse. În plus, mirosul aromat al uleiurilor esenţiale îţi oferă o stare de relaxare după o zi stresantă de muncă. Iată câteva dintre uleiurile folosite pe larg în aromaterapie care îţi tratează durerile insuportabile de cap în mod miraculos.

Uleiul de rozmarin

Uleiul esenţial de rozmarin e folosit în industria cosmetică în special pentru relaxarea musculaturii și atenuarea durerilor de cap. Pentru a scăpa de migrenele insuportabile este suficient să-ţi masezi tâmplele cu ulei de rozmarin, iar mişcările circulare vor îndepărta uşor durerea. Dacă durerea persistă, poţi folosi şi ceaiul de rozmarin. Se prepară dintr-o linguriţă de plantă uscată, tocată mărunt, pe care o laşi la infuzat timp de 10 minute. Graţie proprietăţilor sale terapeutice, rozmarinul contribuie la dilatarea vaselor şi calmează durerile de cap provocate de vasoconstricţie.

ceai_rozmarin

Uleiul de mentă

Uleiul esenţial de mentă te salvează şi el de durerile nesuferite de cap, fără a apela la remediile medicamentoase. Sute de studii au demonstrat că mentolul relaxează musculatura, ceea ce contribuie la calmarea cefaleei comune. Oamenii de știință susțin că între acest remediu natural și aspirina sau paracetamol nu există vreo diferență clinică. Uleiul esenţial de mentă se foloseşte masând uşor tâmplele şi fruntea. Reducerea semnificativă a intensităţii durerii se explică prin faptul că menta are proprietăţi analgezice, iar uleiul de mentă îmbunătăţeşte circulația sângelui și eliberează tensiunea acumulată în mușchi.

Uleiul de cânepă

Un alt remediu natural surprinzător care combate durerile de cap este uleiul de cânepă. Seminţele de cânepă şi uleiul obţinut din ele sunt considerate unele dintre cele mai sănătoase produse alimentare din lume, graţie conţinutului bogat în acizi graşi esenţiali. Folosit zilnic în alimentaţie asigură o sănătate de fier prin întărirea sistemului imunitar. Uleiul esenţial de cânepă calmează instant şi durerile de cap. Este suficient să amesteci o lingură de ulei de cânepă cu 1-2 picături de ulei esențial de mentă. Masează-ţi cu acest amestec fruntea, tâmplele şi zonele de după urechi pentru un efect garantat.

Uleiul de lavandă

Folosit pe larg în aromaterapie, uleiul esenţial de lavandă este miraculos pentru combaterea migrenelor uşoare. Levănţica, cu proprietăţile ei antiinflamatorii, poate înlătura rapid durerea de cap. Cea mai simplă formă de calmare a acesteia este masarea tâmplelor şi a cefei cu câteva picături de ulei esențial de lavandă. Operaţiunea poate fi repetată de două ori la un interval de un sfert de oră. Pentru un efect garantat, toarnă câteva picături de ulei de lavandă în cada cu apă caldă (nu fierbinte). Proprietăţile calmante ale levănţicăi vor genera o atmosferă relaxantă, vor elimina starea de tensiune din muşchi şi vei avea parte de un somn liniştitor.

lan-de-lavanda

Suport clienti 10:00 - 16:00

+40746250830 info@aromaworld.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!