ENERGIZANTE NATURALE ȘI EFICIENTE - CUM POȚI ÎNLOCUI CAFEAUA?

Energizante naturale și eficiente - cum poți înlocui cafeaua?

Cafeaua de dimineaţă este pentru unii singura metodă de a începe ziua într-un mod plăcut, pentru alţii o sursă de energie, însă oricât de benefice sunt efectele consumului de cafea, în multe situaţii excesul poate lăsa urme mai puţin plăcute asupra organismului. Prea multe ceşti de cafea favorizează instalarea unor stări iritative, a insomniei şi contribuie la eliminarea apei din organism, dealtfel poate avea efecte neplăcute asupra tensiunii arteriale, însă cel mai neplăcut efect al cafelei este dependența! Da, consumul excesiv de cafea este conform specialiştilor o adicţie dificilă.

Dacă eşti una dintre persoanele care doresc să înlocuiască cafeaua şi totuşi să beneficiezi de aceiaşi energie, află că te te poţi orienta către alte comori ale naturii. Numeroase plante medicinale, aromatice, ceaiuri legume şi fructe au proprietăţi energizante, detoxifiante şi purifiante ale cafelei, fără a oferi şi efectele mai puţin plăcute ale acesteia.

 

Ceaiuri care îţi dau energia mult dorită!

 

ceaiuri aromatice

Ceaiurile sunt recunoscute pentru efectele benefice asupra organismului şi sunt folosite de mii de ani datorită proprietăţilor curative. Ceea ce a confirmat cercetările moderne este faptul că multe băuturi obţinute din organele plantelor sunt şi energizante. Din banalele frunze ale arborelui de ceai negru se prepară un adevărat elixir pentru organism cu efecte energizante, detoxifiante şi hidratante.

Conform studiilor o ceaşcă de ceai negru obţinută dintr-o linguriţă de frunze uscate poate conţine între 50 şi 100 mg cafeină, iar o ceaşcă de cafea obţinută cu o linguriţă de boabe măcinate conţine în jur de 60 mg de cafeină, deci poţi începe dimineaţa cu o ceaşcă de ceai negru care vine şi cu alte beneficii pentru sănătate, demonstrate prin studii amănunţite.

Ceaiul de cătină ne este cunoscut pentru efectele vitaminizante şi imunostimulatoare puternice. Ceea ce puţin cunosc este faptul ca fructele de cătină sunt o sursă extrem de valoroasă de nutrienţi cu efect tonifiant, care întăresc organismul în caz de surmenaj.

Ceaiul de salvie este o alternativă eficientă, care pe lângă efectele tonifiante şi energizante vine şi cu un gust blând, plăcut. Salvia este o plantă bine cunoscută pentru proprietăţile antisudorale, astringente şi antiseptice. O simplă ceaşcă de infuzie obţinută din frunzele uscate ale salviei este considerată panaceu de specialişti.

 

Plante tropicale cu proprietăţi energizante

 

ceai de ghimbir

Ghimbirul este considerat de mulţi un dar al naturii datorită efectelor energizante pe care le are asupra organismului. Fie că este consumat sub formă de infuzie, tinctură, uscat sau pur şi simplu ca condiment, oferă doză de energie necesară pentru a face faţă unei zile stresante. Efectele ghimbirului nu se limitează la acţiunea revigorantă, pe care o are ci se răsfrâng şi asupra funcţiilor digestive şi ale aparatului circulator. Dealtfel preparatele cu ghimbir sunt extrem de eficiente în răceli şi convalescență grăbind vindecarea.

Gingko biloba este una dintre plantele exotice, populare care a captat atenţia specialiştilor datorită compoziţiei complexe şi a efectelor minunate pe care le are. Preparatele cu ginkgo bilobat disponibile pe piaţă îmbunătăţesc funcţionarea organismului, reduc crampele musculare şi facilitează circulaţia periferică. Infuziile cu această plantă pot înlocui cu uşurinţă ceaşca zilnică de cafea, în plus aduc şi o stare de spirit pozitivă.

 

Plante autohtone cu efect energizant

 

legume

Natura este generoasă şi dacă doreşti să te bucuri de un plus de energie fără a apela la ceaşca zilnică de cafea, poţi integra în dieta zilnică rădacinoasele! Ţelină, morcovul şi pătrunjelul sunt câteva dintre plantele care alungă monotonia, plictiseala şi starea de oboseală.

Pe final este important să reţii că te poţi bucura de multă energie, multă sănătate şi un plus de vitalitate oferind o şansă şi plantelor autohtone şi tropicale cu efecte tonifiante, în acest fel vei beneficia şi un plus de vitamine, minerale şi nutrienţi valoroşi pentru organism.

Suport clienti 10:00 - 16:00

+40746250830 info@aromaworld.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!