PALO SANTO – LEMNUL SFANT - PERU

PALO SANTO – Lemnul Sfant - Peru

- Beneficii si importanta spirituala –

     Bursera graveolens, cunoscuta sub denumirea de Palo Santo sau Lemnul Sfant, este un copac ce detine un loc fascinant in istorie, posibil si in medicina moderna. De secole, a fost folosit de catre samani si in practici medicinale ancestrale, prin rugaciune, ritualuri, divinatie si nu in ultimul rand, vindecare.Spre deosebire de mir si frankincense, substante cu proprietati asemanatoare acestuia, palo santo reuseste cu usurinta sa oxigeneze creierul, avand efecte enerzisante si inspirante, efecte pentru care acesta este cunoscut. Istoria acestui lemn sfant dateaza de pe vremea Imperiului Incas unde era folosit sub forma uleiului esential, pentru calmare, relaxare si purificare spirituala.

     Samanii din Peru obisnuiesc si acum sa arda Palo Santo sub forma de bete, pentru a-si pregati meditatia; fumul si aroma lemnului inlatura gandurile si energiile negative, tin la distanta spiritele rele si inlatura nenorocul. Este folosit si de catre nativii sud-americani pentru a indeparta energiile negative („ mala energia”) din jurul si din locuintele lor, prin intermediul fumului terapeutic; acestia folosesc palo santo ca „smudge sticks”(legatura de palo santo, frunze si ierburi aromatice). Alaturi de aceste abilitati metafizice, aceasta planta misterioasa a fost folosita in mod traditional si in tratarea unor afectiuni fizice, cum ar fi raceala si simptomele gripei, alergii, migrene, inflamari, stres, depresie si multe altele.

Mai poate fi folosit si impotriva insectelor nedorite, cum ar fi mustele sau tantarii, dar si pentru indepartarea unor animale. Nativii prepara ceaiuri si tincturi din aschiile de lemn, benefice pentru probleme digestive, sistemul imunitar si pentru reducerea inflamarilor. Uleiul esential si rasina de palo santo sunt folosite pentru tratarea artrtitei sau durerilor de incheieturi, iar aromaterapia cu palo santo este cunoscuta pentru calmarea tusei si bronsitei. Uleiul si rasina pot fi adaugate in manufactura sapunurilor, cremelor si lotiunilor terapeutice pentru curatarea si hidratarea corpului.12540852_1093658800676668_7104852561793145393_n
Fiind o planta cu asemena proprietati terapeutice, Palo santo a starnit interesul cercetatorilor, aparand in diferite studii, cum este si „Natural Product Communications (https://www.researchgate.net/…/234048748_Chemical_compositio… ), un studiu ce a descoperit ca uleiul esential al burserei graveolens este o substanta cu proprietati anticancerigene promitatoare, ce s-a dovedit a fi eficienta in combaterea si inhibarea cresterii tumorii la san. Prin acest studiu Palo Santo a capatat putina recunoastere ca fiind un potential agent chimoterapeutic si ar putea avea un rol semnificativ in viitorul tratamentelor impotriva cancerului. Pentru utilizarea sa, sunt recoltate doar crengile cazute in mod natural, sub supravegherea si indrumarea guvernului peruvian; copacii vii nu pot fi taiati niciodata, din respect pentru proprietatile sacre ce le detin. Crengile cazute au nevoie de un proces de intarire a proprietatilor/ macerare, timp in care seva lichida obtinuta se cristalizeaza si formeaza depuneri ce dau palo santo-ului nuanta oranj si aspectul auriu. Inauntrul acestor depozite se ascunde esenta lemnului sfant , profunzimea si magia sa.

Din punct de vedere holistic, uleiul esential extras din Palo Santo poate fi adaugat la categoria uleiurilor iluminarii, alaturi de Frankincense, Cypress, Rozamarin, Santal, Helichrysum si Spikenard, toate importante si cunoscute datorita caracteristicilor terapeutice si spirituale. Cu rugaminte, palo santo trebuie folosit doar cu cele mai bune intentii si ganduri, pentru lumea in care traim si oamenii ce ne inconjoara, si de aceea, acesta trebuie cumparat si folosit responsabil, cu respect pentru copacii vii si sacrii de Palo Santo, ce reusesc sa ne ofere asa un ajutor divin.

Surse:
David Crow. Sacred Smoke: The Magic and Medicine of Palo Santo. N.p.: n.p., n.d. Print.

"Palo Santo." Third Eye Wood. N.p., n.d. Web. 21 Oct. 2015.
https://www.thirdeyewood.com/about.html
Foto: https://www.thewitchery.ca

Suport clienti 10:00 - 16:00

+40746250830 info@aromaworld.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!