CUM NE PĂSTRĂM TINEREȚEA?

Cum ne păstrăm tinerețea?

Cunoaștem cu toții, tinerețea este efemeră, iar frumusețea este asemeni unei flori, care piere în absența unei îngrijiri minuțioase. Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii încercau să schimbe desfășurarea firească a lucrurilor și să-și mențină tinerețea o perioadă cât mai îndelungată. Sute și mii de ani, ghidați de propriile instincte, ei au experimentat pe propriile corpuri cele mai miraculoase esențe și elixiruri.

Experiența în acest domeniu ne-a permis să elaborăm 5 sfaturi pentru a cunoaște tainele tinereții fiziologice și estetice.

1. Meditația

meditatie

Hrană pentru suflet și un adevărat izvor de energie. Fiind numită și “practica tăcerii” ea subînțelege un complex de beneficii nu doar asupra sănătății corpului uman, ci și asupra trăsăturilor estetice. Cu toate că meditația este o metodă antică de a cunoaște tinerețea fără bătrânețe, efectele sale asupra vârstei biologice au fost studiate abia cu câteva decenii în urmă. Unele cercetări recente au justificat faptul că, meditația ameliorează activitatea celulelor, previne hipertensiunea și depresia, reglează metabolismul și normalizează respirația.

Încă din cele mai vechi timpuri, fără să cunoască ce este colagenul sau elastina, strămoșii noștri înțelegeau că ședințele de cugetare, însoțite de servirea ceaiurilor naturale sunt o adevărată sursă de vitalitate și sănătate fizio-psihologică. Una dintre cele mai efective tehnici de meditație pentru tinerețe este Metoda Spirituală Mindfulness care pune accentul pe practicarea detașării gândurilor și concentrarea sentimentelor asupra trăirii momentului prezent “aici și acum”.

2. Alimentația

alimentatie

Pentru un corp tânăr și energic, nu este sufficient doar să mâncăm. Orice masă trebuie să fie o plăcere nu doar pentru stomac, dar și pentru suflet. Mâncați încet, cu delicatețe, respectând cu iscusință un raport între proteine, glucide și lipide. S-a demonstrat că consumul unor alimente este împuternicit să oprească timpul în loc. Tehnicile culinare practicate de bucătarii familiilor regale se bazau pe câteva legi, respectarea cărora asigura frumusețea și tinerețea regilor și, îndeosebi, a reginelor. În primul rând platourile de fructe și legume trebuiau să fie viu-colorate, deoarece alimentele de culoare intensă conțin antioxidanții implicați în reducerea nivelului de colesterol și formarea radicalilor liberi, care influențează considerabil longevitatea vieții și viteza de îmbătrânire a celulelor. Același efect îl avea și ceaiul verde, care a devenit unica, dar cea mai eficientă băutură pentru menținerea tinereții. În al doilea rând, chiar dacă studiile în domeniul chimiei alimentelor nu erau atât de avansate, ambasadorul bucătăriei cunoștea că uleiul de măsline, pește, alune, semințe (bogate în grăsimi mononesaturate) reduc probabilitatea bolilor și afecțiunilor care apar odată cu înaintarea în vârstă.

La recomandarea nutriționiștilor, doamnele familiei regale serveau o cantitate mai mică de alimente, dar suficient de echilibrată. Astfel, corpul uman utiliza mai puțină energie pentru absorbția substanțelor nutritive, iar cea rămasă era o sursă importantă pentru regenerarea celulelor oricărui sistem.

Deși relativ primitive, principiile de alimentație pentru un corp tânăr se bazau pe înțelepciune și inteligență. Mai mult ca atât, chiar și în secolul XXI, ele construiesc temelia unei societăți tinere.

3. Masajul corpului și feței

masaj-facial

Ridurile au fost și rămân a fi dușmanul numărul 1 al tinereții și frumuseții. Deoarece primul organ care cunoaște procesul de îmbătrânire este pielea, anume ei i se acordă o o atenție deosebită. E firesc. De la prima privire atrasă spre noi, pielea trădează vârsta biologică a organismului. La sigur, toate femeile își doresc să obțină victorie în lupta pentru tinerețe, descoperind mii de metode de a acționa cu succes în prevenirea apariției ridurilor și tratarea cutelor deja formate. Una dintre cele mai vechi metode, utilizate de zeițele templelor antice este masajul corpului cu uleiuri din plante, care relaxează mușchii, dându-le o nouă viață. Cu toate acestea, din multitudinea tipurilor de masaj, cel facial era mult mai răspândit grație efectelor de tonifiere, hidratare și relaxare pe care le deținea.

În Egiptul Antic, pe vremea Cleopatrei, simbolul frumuseții și feminității, femeile își masau corpul și fața cu uleiuri de rozmarin, migdale, lavandă pentru a tonifia și proteja pielea de îmbătrânire. Pentru învingerea timpul, zeița Cleopatra folosea uleiul de migdale, pregătind un unguent de masaj. Amestecînd o linguriță de ulei de migdale dulci cu miere, vin și scorțișoară, ea și-a creat propria alifie pentru fermitatea și regenerarea pielii.

Actualmente, în lista cu ingrediente a diverselor produse cosmetice, apare tot mai frecvent uleiul de migdale, deoarece vitaminele, acizii grași esențiali și mineralele pe care le conține, îl fac extrem de valoros.

4. Secretul tinereții Ecaterinei a II-a

bai-ulei-esentiale

Ecaterina a II-a din Imperiul Rus avea 2 metode de a lupta cu procesele de îmbătrînire. Metoda directă consta în relaxarea pielii în timpul băilor cu petale de trandafir, ulei de migdale, gălbenuș de ou și chiar o cantitate mică de țuică. Această rețetă a fost elaborată la comandă, în exclusivitate pentru regină, care suferea de fobia îmbătrânirii. A doua metodă, indirectă, consta în ignorarea petrecerii timpului cu persoanele care se plâng că sunt bătrâni sau că le e frică de bătrânețe. Cu cât mai mult se afla în asemenea ambianță, cu atât mai bătrână se simțea regina.

Astfel de fenomene se întâmplă și astăzi. De aceea, străduiți-vă să fiți înconjurați de oameni pozitivi, luminoși, care se simt tineri în corp și suflet, pentru a duce timpul de nas.

5. Sportul este viață

sport-ralaxant

Bineînțeles unul dintre indicii fenomenului de îmbătrânire este reducerea mobilității corpului uman. Atât timp cât putem să facem plimbări pe jos, exerciții fizice și să practicăm un hobby activ (golf, înot , dans, etc.), suntem tineri. Chiar și un efort fizic minim poate interveni în prevenirea bolilor care apar odată cu înaintarea în vârsta cronologică.

Încă fiind tânăr trebuie să ne gândim cum să învingem timpul, deoarece minunile nu se fac într-o zi sau două. Dacă faceți exerciții cu regularitate, indiferent de oboseală sau lene, șansele de a vă simți la 40 de ani ca un tânăr de 20 de ani sunt mult mai reale. Este suficientă puțină mișcare pentru a desoperi toată frumusețea și plăcerea vieții. Așadar, luați acum o decizie corectă pentru ca la maturitate, să vă plimbați prin parc, ci nu prin spitale.

“Dietă, sport, SPA, tratamente cosmetologice – un cerc vicios. Nimic nu ajută!” spun doamnele disperat. Ba nu, ajută! Principalul e să găsiți o metodă compatibilă cu eul propriu, pentru că lupta pentru tinerețe nu trebuie să fie o obligație, ci frumoase momente de agrement.Și nu uitați, în fruntea tuturor sfaturilor și recomandărilor stă fericirea din sufletul Dumneavoastră.

Suport clienti 10:00 - 16:00

+40746250830 info@aromaworld.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!