RĂȘINILE ÎN AROMATERAPIE

Rășinile în aromaterapie

 

După spusele lui Voltaire, cele mai bune leacuri medicinale sunt cele ce au o aromă puternică. Așadar, se poate  observa de-a lungul timpului că Voltaire a avut dreptate, încă din civilizațiile antice fiind folosite substanțele aromatice în procesul vindecării.

Egiptenii antici au fost primii ce au reușit să stăpânească magia aromelor și a aromaterapiei, ajungând cunoscuți de-a lungul lumii Mediteranei pentru parfumurile lor fine. Aceștia au transmis cunoștințele aromaterapiei grecilor și romanilor.

Arabia, Orientul Mijlociu și Indiile de Est au fost cunoscute ca surse calitative pentru balsamuri aromatice și rășini ce au fost folosite foarte mult în aromaterapie, parfumuri și nu în ultimul rând, cu scop medicinal.  Cele mai cunoscute erau frankincense, mirul, benzoina, santalul și patchouly. În anumite timpuri, de-a lungul istoriei, aceste ingrediente prețioase valorau mai mult decât aurul.

Rășinile sunt descrise ca fiind cea mai pură formă de parfumuri folosite în aromaterapie, ce spre deosebire de bețișoare sau lemne, nu produc fum mult. Acestea sunt materiale naturale cleioase, obținute din scoarța unui copac când acesta e tăiat, sau rănit. Oleorășinile sunt materialele naturale ce sunt preluate din plante și extrase cu ajutorul unui solvent.  Rășinile pot fi solide sau semi-solide, amorfe, iar dacă conțin și apă, sunt translucide, nu sunt solubile în apă și sunt fără miros. În momentul arderii, încep să își împrăștie aromele puternice și vindecătoare.

Rășinile naturale au multe beneficii terapeutice, dar unele sunt greu de folosit în aromaterapie, un bun exemplu fiind rășina de benzoin, care este foarte groasă și lipicioasă.  De cele mai multe ori sunt folosite rășini prelucrate cu ajutorul solvenților sau extragerii cu ajutorul alcoolului.

Pentru folosirea rășinilor în aromaterapie e nevoie de încălzirea unui cărbune la flacără, cu ajutorul unor clești de cărbune pentru o mai bună siguranță, până în momentul în care cărbunele devine roșu. Plasând cărbunele într-un recipient cu nispi, nu ne mai rămâne de făcut decât un singur lucru, și anume să plasăm rășina pe cărbunele roșu și să ne bucurăm de aromele vindecătoare și atmosfera mistică ce ne va invălui treptat.

Printre cele mai aromatice și cunoscute rășini folosite în aromaterapie sunt:

Rășina de Palo Santo

Bursera Graveolens / Palo Santo, este un copac de o importanță impresionantă în istorie, iar mai nou, și în medicina modernă. A fost folosit de către șamani și curanderos de secole, în practici ancestrale, rugăciuni, ritualuri și mai ales vindecare.

Și nativii sud-americani folosesc lemnul de Palo Santo pentru îndepărtarea energiilor negative ( mala energia) din casele și din jurul lor, prin fum terapeutic.

Beneficii în  tratarea artritei sau durerilor de încheieturi, aromaterapie pentru calmarea tusei și bronșitei, manufactura săpunurilor, cremelor și loțiunilor terapeutice pentru hidratarea și curățarea corpului.

Rășina de Opopanax

Opopanax, din familia commiphora, a fost descrisă de către regele Solomon ca fiind una dintre cele mai nobile rășini folosite de pe atunci în aromaterapie. Civilizațiile antice foloseau rășina de opopanax pentru protecție împotriva influențelor negative, pentru întărirea simțurilor, creșterea intuiției, creativității și a conștiinței.

Folosită în aromaterapie, aceasta are o aromă florală, lemnoasă, dulce-pământie și asemănătoare cu lavanda.

Rășina de Frankincense

Frankincense, numit și olibanum, este o rășină aromată folosită în aromaterapie și parfumerie, aparținând familiei de Burseraceae, în mod particular, Boswellia Sacra.

Această rășină a fost folosită de peste 5000 de ani în scop medicinal și spiritual. Aceasta ajută la deschiderea spirituală, stimulare mentală, protejează împotriva infecțiilor și a rănilor deschise, împotriva bolilor de piele.

Este folosită înainte și după meditație pentru alinierea chakrelor și vindecare, ajută la oprirea sângerărilor gingiilor, relaxează durerile musculare și a crampelor, întărește firele de păr ale scalpului.

Mirul

Mirul a fost folosit împreună cu frankincense, din timpurile antice, având proprietăți incredibile și variate, atât medicinale cât și spirituale. Face parte din familia de Commiphora Mukul, și are o aromă naturală medicinală.

În prezent de folosește în numeroase creme pentru piele, pastă de dinți sau alte produse cosmetice. Egiptenii foloseau mirul pentru prevenirea îmbătrânirii și pentru menținerea pielii sănătoase și frumoase.

Rășina de Dammar

Rășina de Dammar, cunoscută și ca rășina ochi de pisică, ridică starea de spirit și aduce lumină in suflet. Aroma sa este lămâioasă, ușoară și eterică. Dammarul se folosește și ca lipici natural, în fabricarea bețisoarelor parfumate (agarbatti) sau în manufactura ferestrelor și a corăbiilor. Dammar provine din limba malaeziană, însemnând rășină sau torță făcută din rășină.

Copal Gold

În civilizația antică a mayașilor, zeul divin al Pământului a extras rășina de copal din Copacul Vieții și l-a oferit oamenilor în dar. Aceasta se spune că deține proprietăți de curățare și ajutor spiritual și mental, deschizând sufletul și stimulând creativitatea și imaginația.

Rășina de copal auriu are o aromă blândă, ușoară și caldă.

Copal Alb

Copalul alb prezintă o aromă de prospețime, citrică, ce luminează și aduce pofta de viață acolo unde s-a instalat monotonia. Este un bun curățător, purificator, folosit înainte și după meditații, ce reușește cu succes să readucă iubirea in suflet și să stimuleze creativitatea.

Copalul alb se folosește și în aromaterapie și parfumerie, dar și în industria alimentară, pentru savoarea sa citrică și proaspătă.

Copal Negru

Copalul Negru aduce cu el energiile secrete și misterioase ale nopții, centrează și conectează la forța puternică a pământului, permițându-ne să atingem niveluri deosebit de înalte ale spiritului și energiei noastre interioare.

Copalul Nopții are o aromă puternică, misterioasă, grea și balsamică, chiar mistică.

Suport clienti 10:00 - 16:00

+40746250830 info@aromaworld.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!