ȚIGĂRILE ELECTRONICE ȘI RISCURILE DE SĂNĂTATE PE CARE LE PRESUPUN

Țigările electronice și riscurile de sănătate pe care le presupun

În ultimii ani țigările electronice sunt un fenomen care ia din ce în ce mai multă amploare. Numărul fumătorilor care trec de la țigări obișnuite la e-cigarettes este în continuă creștere. Inițial țigările electronice erau prezentate ca o alternativă mai puțin dăunătoare a țigărilor, acum după mai multe studii această afirmație este pusă la îndoială.

Comparativ cu țigările tradiționale, cele electronice sunt alimentate cu substanțe chimice precum glicerol, uleiuri esențiale, nicotină și o varietate de alte substanțe responsabile de aromă. Cantitatea de nicotină conținută în țigările electronice este de 0,5 mg până la 15,4 mg, în timp ce în țigările obișnuite cantitatea de nicotină este de 1,54 mg până la 2,60 mg. Pericolul din aceste substanțe devine eminent atunci când sunt încălzite.

Țigările electronice sunt alimentate cu lichid și este declanșat procesul de încălzire, astfel se formează vapori. La temperaturi înalte substanțele chimice devin toxice și prezintă un pericol pentru organism. Lichidul din e-cigarettes formează un agent cancerigen care este de 15 ori mai periculos decât substanțele toxice din țigările obișnuite.

țigară electronică

Uleiul esențialutilizat pentru aromaterapie, este prezent și în țigările electronice. Uleiul esențial este un lichid concentrat care conține compuși volatili de aromă din plante.  Uleiurile esențiale sunt preponderent extrase prin distilare  și presate la rece. Unele uleiuri esențiale pot fi vapate și vaporizate. O parte dintre aceste uleiuri sunt sigure pentru inhalare, dar oricum, în momentul în care sun încălzite se transformă în smoală.

Țigările electronice afectează dezvoltarea creierului, din acest motiv tinerii de până la 25 de ani nu ar trebui să le folosească. Partea negativă este că tendința de a folosi aceste țigări s-a mărit vertiginos în ultimii ani. Elevii de liceu și studenții folosesc mai mult țigările electronice decât adulții. Adolescenții sunt expuși și riscului de a avea probleme de memorie și concentrare. Pe lângă aceste probleme, substanțele toxice prezente în țigări pot cauza probleme cardiace și mutații la nivel de ADN.

Țigările electronice au aceleași consecințe asupra vaselor sangvine ca și țigările obișnuite. Aceste dispozitive sunt mai puțin periculoase decât țigările obișnuite datorită faptului că nu sunt supuse procesului de ardere. Utilizate pe termen lung pot provoca afecțiuni grave ale sistemului cardiovascular.

tigari electronice

Primele țigări electronice au apărut pe piață în anul 2003. Din cauza faptului că a trecut relativ puțin timp pentru a le studia avantajele și dezavantajele, oamenii de știință nu pot prezenta date mai concrete referitoare la problemele care pot fi cauzate de folosirea acestor țigări pe termen lung.  Un studiu subiectiv a fost publicat în 2015 în Marea Britanie. Conform cercetărilor țigările electronice sunt cu 95% mai sănătoase decât cele obișnuite.

Contrar scopului principal al acestor dispozitive, s-a demonstrat că utilizarea țigărilor electronice crește probabilitatea utilizării țigărilor obișnuite.

Până la ora actuală nu există norme clare ce țin de fabricarea țigărilor electronice. Majoritatea țigărilor care ajung pe piață nu corespund unor norme de fabricare și nu sunt controlate amănunțit. Din cauza absenței reglementărilor, țări precum Australia, Canada și Singapore au interzis acest tip de țigări.

Medicii nu recomandă această metodă ca fiind una eficientă împotriva fumatului. Pentru a renunța la acest viciu este important să căutați metode mai puțin ofensive sau să cereți ajutorul unui specialist.

Suport clienti 10:00 - 16:00

+40746250830 info@aromaworld.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!