In conformitate cu Regulamentul UE 2016/679, pentru a utiliza acest site in continuare, te rugam sa iti dai acordul privind folosirea cookie-urilor si prelucrarea datelor personale colectate prin formular si email.

De Acord Ce inseamna cookie si cum le folosim
Cum prelucram datele personale colectate prin formular si email

Galangal mic (Alpinia officinarum) - radacina

Galangal mic (Alpinia officinarum) - radacina

Cod produs: AW-1126

Reward Points Policy Castigi 0 puncte pentru cumpararea acestui produs.


• Tara de Origine: China, Asia de SE, Sudul Indiei
• Efect: Imbunatateste digestia, stimuleaza apetitul și producerea de fluide digestive, astfel este utilizat pentru a trata anorexia, indigestia (dispepsia), colica si dureri de stomac. Folosit pentru sughițuri, greață, vărsături, gastrită cronică și ulcere în tractul digestiv. Analgezic, antipiretic, ajuta la reducerea infecțiilor bacteriene și fungice.
Sub forma de gargară pentru ulcere în gură, inflamație a gingiilor și alte inflamații la nivelul gurii și gâtului și ca tratament pentru respirația urâtă (halitoza).
Se foloseste in bucatarie, ca si condiment, avand prioprietati medicinale asemanatoare cu ale ghimbirului
• Cantitate: 100gr

20,00 Lei
La Comanda Acest produs nu este disponibil in stoc. Dupa plasarea comenzii veti fi contact de un operator pentru a vi se comunica termenul de livrare.
Descriere şi Recomandări

Details

Galangalul se aseamana cu ghimbirul ca forma, dar este mai mic. Coaja este cafeniu-roscata, iar interiorul rizomului este aproape alb. Are nevoie de o temperatura tropicala, cu un sezon uscat si unul cu ploi abundente. Aroma sa este asemanatoare cu cea a citricelor, iar gustul este puternic si iute, dulceag, cu o tenta de scortisoara.

Planta a fost folosita atat in medicina chineza cat si in medicina ayurvedica din timpuri stravechi si inca mai este. Aplicațiile medicale ale Galangalului sunt asemanatoare cu ale ghimbirului. Este utilizat ca medicament si condiment in Lituania si Estonia, iar rusii il folosesc pentru a aromatiza otetul si pentru prepararea unui lichior numit Nastoika. Mongolii folosesc galangalul pentru prepararea ceaiului, bautura avand mai mult proprietati terapeutice decat culinare. 

Inregistreaza-ti adresa de e-mail si primesti 10 de lei cadou.