In conformitate cu Regulamentul UE 2016/679, pentru a utiliza acest site in continuare, te rugam sa iti dai acordul privind folosirea cookie-urilor si prelucrarea datelor personale colectate prin formular si email.

De Acord Ce inseamna cookie si cum le folosim
Cum prelucram datele personale colectate prin formular si email

Santal rosu ( Sandalwood )

Santal rosu ( Sandalwood )

Cod produs: AW-1201

Reward Points Policy Castigi 0 puncte pentru cumpararea acestui produs.


• Tara de Origine: Sud-Estul Indiei
• Nume latin: Pterocarpus santalinus
• Cunoscut ca: red sanders, red sandalwood, saunderswood
• Efect: antioxidant, antidiabetic, antimicrobian, anticanceros, antiinflamator, precum și cu efecte protectoare asupra ficatului, mucoasei gastrice și a sistemului nervos, sustine hipolipidemia și vindecarea rănilor.
• Cantitate: 100gr


30,00 Lei
In Stoc
Descriere şi Recomandări

Details

Lemnul de santal rosu, utilizat sub formă de pulbere sau așchii, este antiinflamator, astringent și tonic. O pasta facuta din acest lemn poate fi aplicată extern pentru furunculi, afecțiuni inflamatorii ale pielii, membre umflate, oftalmie și cefalee. Uleiul de santal din India este utilizat pe scară largă în industria cosmetică, putand fi folosit si ca o cremă de față contra imbatranirii tenului. Pulberea poate fi utilizata ca si colorant alimentar roșu într-o gamă largă de alimente, dar mai ales în amestecuri de condimente și sosuri.

India are un patrimoniu bogat de plante medicinale, de o diversitate largă, care sunt folosite de populația locală și de vindecatori tradiționali, pentru tratamentul mai multor boli. O astfel de plantă este si Pterocarpus santalinus, cu un spectru larg de proprietăți medicinale, descrise în Ayurveda, un sistem indian de medicină tradițională.

Ars pe cărbune, mirosul său are un caracter masculin, care este discret și totuși puternic, în același timp. Această caracteristică amplifica simțurile, creează energie si, totodata, calmează atmosfera.

Alte produse interesante