CEAIUL ȘI PROPRIETĂȚILE LUI MIRACULOASE

Ceaiul și proprietățile lui miraculoase

 

Îl bei dimineața pe stomacul gol? Sau seara înainte de culcare? Îți place cel negru, roșu, alb sau verde? Indiferent de tabieturile cu care te-ai obișnuit, și de preferințele pe care le ai, ceaiul are o mulțime de efecte pozitive asupra organismului și a sănătății trupului tău. În primul rând, știi probabil deja că ceaiurile sunt un bun antioxidant. Mai mult, acestea sunt considerate un adevărat elixir al timpului, pentru că previn îmbătrânirea. În fiecare ceașcă de ceai se ascunde câte o doză de fier, calciu și potasiu, elemente care contribuie la frumusețea și strălucirea pielii tale. Astăzi vom încerca să-ți mai dezlegăm câteva mistere despre proprietățile ascunse ale minunii din ceașca ta.

La nivel mondial, ceaiul este a doua cea mai consumată băutură. Acesta își trage rădăcinile din Orient, și poate fi găsit în peste 20 de sortimente. Cel mai cunoscut este ceaiul verde, cel roșu și cel negru. Totuși, există și ceai alb și chiar albastru, iar în combinații cu alte ierburi aromate sau fructe, băutura poate căpăta o savoare incredibilă.

Ceaiul verde

ceai-verde-proprietati

Este fără îndoială una dintre cele mai vârstnice băuturi din lume și are o mulțime de efecte miraculoase asupra trupului și sufletului tău. Pe lângă faptul că îți ajută metabolismul la anevoiosul proces de ardere a grăsimilor, acesta mai este și un bun antioxidant care luptă cu anii care încearcă să se expună pe chipul tău. Unii specialiștii dau asigurări că o ceașcă de ceai verde pe zi poate ține cancerul departe. De asemenea, medicii recomandă ca ceaiurile verzi să fie băute în formă pură, fără adaosuri de zahăr sau de lapte. Dacă totuși nu percepi această băutură decât în combinație cu un mic deliciu, asortează-l cu un pătrățel de ciocolată neagră.

 

Ceaiul roșu

ceai-roșu-proprietăți

Produs în Africa, acest tip de ceai este utilizat în prezent în cea mai mare parte pentru diete. Nutriționiștii spun că băutura are proprietăți impresionante în lupta cu grăsimile. De asemenea, ceaiul roșu poate aduce un echilibru în colesterolul din organism și reglează nivelul de acid uric. O ceașcă de ceai roșu pe zi îmbunătățește digestia, accelerează circulația și reglează tensiunea.

 

Ceaiul alb

ceai-alb-proprietati

Unele persoane  îl consideră un medicament în formă pură. Băutura este un antioxidant natural și este mai puternic de patru ori decât ceaiul verde, de exemplu. În această licoare caldă se ascund vitamina C și E, elemente care îți fortifică părul. De asemenea, acest tip de ceai luptă cu radicalii liberi, este o piedică în calea îmbătrânirii și scade nivelul de zahăr din sânge. Amatorii de ceai alb spune că băutura are un gust de neuitat dacă este sorbită în combinație cu un pic de miere sau de zahăr.

Ceaiul negru

ceai-negru-proprietati

Cunoscut pe larg mai ales în cultura occidentală, ceaiul negru s-a evidențiat prin mirosul său, dar și datorită faptului că are un conținut ridicat de teină. Poate fi băutura perfectă pentru micul dejun, mai ales că are efecte catalizatoare asupra metabolismului. În Anglia, de exemplu, nicio dimineață nu începe fără o ceașcă aromată de ceai negru. Se spune că baștina ceaiului negru sunt regiunile Darjeeling și Asmen din India. Anume acolo, licoarea este băută în formă pură, fără lapte, miere sau zahăr.

Ceaiul albastru

ceai-albastru-proprietati

Deși este mai mult o raritate, ceaiul albastru are un miros și un gust de fructe, și reprezintă o simbioză dintre ceaiul verde și cel negru. Pentru sănătate, această băutură este alegerea perfectă. Medicii îl laudă datorită proprietăților digestive intense dar și pentru calitatea lui de a curăța organismul. Ceaiul de iasomie este considerat unul dintre cele mai celebre tipuri de ceai albastru.

Efecte miraculoase asupra tenului, dar și asupra întregului organism au și ceaiurile din plante.

Ceaiul de ghimbir

ceai-ghimbir-proprietati

Contribuie la arderea caloriilor și este un aliat de nădejde într-o dietă. De asemenea, o ceașcă de ceai de ghimbir te poate scăpa de infecțiile respiratorii, bronșită sau tuse. Orice probleme de digestie pot fi soluționate cu ajutorul acestei băuturi, care printre altele, întărește sistemul imunitar.

Ceaiul de salvie

ceai-salvie-proprietati

Băutura este recomandată de medici, mai ales pentru persoanele care au dureri în gât, ai gripă sau sunt chinuiți de tuse. De asemenea, durerile menstruale pot fi ameliorate ușor cu o ceașcă de ceai din salvie, datorită capacității licorii de a elimina toxinele din organismul. Utilizarea regulată a acestui tip de ceai, poate preveni boala Alzheimer.

Ceaiul de tei

ceai-tei-proprietati

Este o băutură recomandată pentru persoanele care suferă de insomnie. O ceașcă de ceai de tei, te va relaxa și îți va asigura un somn odihnitor. Această licoare este utilizată frecvent pentru combaterea gripei și răcelii, dar și în lupta cu durerile musculare și cele de cap.

Ceaiul de mentă

ceai-menta-proprietati

Atunci când simți că ai dureri de stomac, ceaiul de mentă este cea mai indicată băutură. Acesta determină de asemenea creșterea tonusului muscular și este de mare ajutor pentru cei care suferă de astm sau bronșită. O altă proprietate a acestei băuturi este că alungă senzația de greață.

De-a lungul timpului, ceaiurile și-au demonstrat capacitățile vindecătoare. Odată cu trecerea anilor, oamenii au aflat că aproape orice tip de durere poate fi tratată cu ceaiul potrivit. Mai ales că băutura este la îndemâna oricui!

Suport clienti 10:00 - 16:00

+40746250830 info@aromaworld.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!