In conformitate cu Regulamentul UE 2016/679, pentru a utiliza acest site in continuare, te rugam sa iti dai acordul privind folosirea cookie-urilor si prelucrarea datelor personale colectate prin formular si email.

De Acord Ce inseamna cookie si cum le folosim
Cum prelucram datele personale colectate prin formular si email

Blog AromaWorld

Despre terapia cu plante, tincturi, rășini și uleiuri naturale. Produse cbd - modul de utilizare și proprietăți terapeutice. Aromaterapie - informații.

 • 5 Uleiuri esențiale care ajută la tratarea cicatricilor și rănilor

  Cicatricile provocate de acnee, ciupituri de ţânţari şi micile răni accidentale pot da bătăi de cap şi pot fi supărătoare dacă nu sunt luate rapid măsuri adecvate. Cremele, loţiunile şi uleiurile de plante bogate în vitamina E, vitaminele A şi C fac minuni asupra ţesuturilor dermei, favorizând vindecarea. Chiar şi semnele inestetice provocare de fluctuaţiile de greutate pot fi estompate cu ajutorul leacurilor naturale.

  Continuă să citești
 • 3 metode naturale eficiente pentru a renunța la fumat

  Dependenţa de nicotină este o boală care afectează aproximativ 40% din populaţie, însă tot mai mulţi oameni conştientizează riscurile la care se expun din pricina fumatului.Dacă în trecut adicția era considerată o boală pe viaţă, statisticile actuale arată că tot mai mulţi fumători caută metode de a renunţa la această dependenţă care afectează negativ starea de sănătate şi modul viaţă.

  Continuă să citești
 • De ce să ții cont atunci când alegi uleiuri aromaterapeutice?

  Aromaterapia este o metodă eficientă de a trata trupul şi spiritul folosindu-te de efectele benefice ale compuşilor chimici extraşi în general din plante medicinale, însă aceasta este şi o artă care te ajută să înţelegi cum funcţionează organismul.

  Continuă să citești
 • Ceai sau cafea?

  De-a lungul timpului, cele două băuturi au fost mai mereu pe poziție de rivalitate în ceea ce ține de influența lor asupra sănătății. S-au adus și de-o parte, și de alta, argumente solide, uneori chiar au fost demonstrate calitățile curative ale amândorura, prin studii și experimente științifice.

  Continuă să citești
 • Aromaterapia și tratarea depresiei. Recomandările doctorilor

  Anxietatea şi depresia sunt cei mai mari inamici ai omului modern, care de multe ori păşeşte într-un cerc vicios ce macină încet şi sigur starea de sănătate, de confort, încrederea şi fericirea. Conform specialiştilor depresia este factorul care declanşează boli mai grave precum diabet zaharat, insuficiență cardiacă sau insuficienţă hepatică.

  Continuă să citești
 • Top 7 uleiuri aromatice care n-ar trebui să lipsească din nicio gospodărie

  Majoritatea dintre noi au auzit de aromaterapie, un domeniu al medicinei care se bazează pe tratarea a sute de afecțiuni prin utilizarea uleiurilor și extractelor din plante aromatice. Dintre cele mai cunoscute și mai apreciate uleiuri esențiale, am selectat un Top 7 care, după părerea noastră, ar trebui să se regăsească în fiece casă.

  Continuă să citești
 • Sfaturi pentru sănătate: tratarea varicelor cu ajutorul uleiurilor esențiale

  Varicele sunt una dintre cele mai răspândite afecțiuni ale secolului XXI. Aceasta se manifestă prin apariția venelor pe picioare la suprafața pielii. Venele sunt vizibile și inestetice, dar cel mai important, se pot transforma în adevărate probleme de sănătate. Pe lângă disconfortul resimțit, senzația de presiune asupra picioarelor și oboseală, varicele pot cauza chiar inflamații și durere. Dacă afecțiunea se agravează și persoana nu se adresează la medic, aspectul inestetic și disconfortul se pot transforma în boli grave precum ulcerul venos sau tromboflebită. Adesea, medicii recomandă chiar și intervenții chirurgicale pentru a reduce din efectele varicelor.

  Continuă să citești
 • Află cum te poate ajuta aromaterapia să ai un păr frumos

  Îngrijirea propriei podoabe capilare este o preocupare permanentă, la fel ca și restul igienei personale. Cu precădere, doamnele oferă o mai mare atenție acestui proces și investesc mai mult efort și resurse pentru menținerea unui păr sănătos și frumos. Cu toate acestea, căderea părului, îngrășarea, deshidratarea etc. sunt fenomene foarte des întâlnite și care au la origine diferite cauze, cele mai frecvente fiind stresurile, emoțiile negative, eventuale accidente, poluarea, schimbările de anotimp, mătreaţa ș.a.

  Continuă să citești
 • Arta consumului de ceai în zonele asiatice: între tradiție și modernitate

  Chiar dacă ceaiul a devenit o băutură savurată peste tot în lume, unele studii internaționale au marcat că țările cu cel mai mare consum sunt Turcia, Irlanda și Marea Britanie. În acest clasament România ocupă locul 45 din cele 54 de state cercetate. Cu toate că țara de proveniență a ceaiului se consideră India, cele mai vechi tradiții legate de consumul acestei băuturi energizante se atestă în țărmurile asiatice. În dependență de zona geografică, cultura de a consuma ceai diferă considerabil. Ea constă nu doar în modul de preparare a băuturii, dar și circumstanțele în care ea se servește. Chiar și pe același continent, Asia spre exemplu, tradițiile consumului de ceai capătă o interpretare diferită. Continuă să citești
 • 7 beneficii ale uleiului eteric de levănțică

  Începând cu luna mai şi până în august vom avea ocazia să admirăm lanurile de levănţică şi să ne delectăm cu aroma inconfundabilă a acestei plante. Se ştie însă că levănțica este apreciată nu doar pentru frumuseţea şi aroma sa plăcută, dar şi pentru multiplele calităţi medicinale, cosmetice şi chiar culinare. Planta se folosește sub formă de tinctură, apă parfumată sau ulei. În continuare vom enumera 7 dintre cele mai frecvente utilizări ale uleiului eteric de levănțică, pentru că este cel mai cunoscut produs obținut din această plantă.Continuă să citești

1-10 of 53

Page:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
Inregistreaza-ti adresa de e-mail si primesti 10 de lei cadou.