ASTENIA DE PRIMĂVARĂ - CUM O COMBATEM?

Astenia de primăvară - cum o combatem?

astenie-de-primavara

Primăvara este un anotimp mult-așteptat, mai ales de cei care nu se prea împacă cu temperaturile scăzute. Totuși, pe lângă raze de soare, grade mai generoase în termometre și verde crud peste tot în jur, primăvara poate deveni o adevărată provocare pentru organismul nostru. Trecerea dintre anotimpuri ar putea fi marcată de slăbiciuni, senzație de oboseală și lipsă de vitalitate. Toate aceste simptome poartă numele de „astenie de primăvară”.

Specialiștii sunt de părere că cele mai expuse asteniei sunt femeile, întrucât schimbările hormonale au un cuvânt greu de spus atunci când vorbim despre aceste simptome neplăcute. Pe lângă procesul de adaptarea la vremea caldă și la luminozitatea crescută, astenia de primăvară este influențată puternic și de calitatea alimentelor pe care le consumăm. În cazuri mai grave, astenia poate duce la lipsa de vitamine și minerale din organism.
Chiar dacă variază de la o persoană la alta, oboseala, durerile musculare, scăderea capacității de concentrare, starea de melancolie și iritabilitatea sunt doar câteva dintre simptomele comune cu care se confruntă cei care suferă de astenie.

Alte indicii care ar trebui să te pună în gardă sunt lipsa interesului față activitățile pe care de obicei le făceai cu plăcere, dar și scăderea libidoului. Persoanele sedentare pot simți o astenie mai puternică, în timp ce oamenii care suferă de boli cronice pot avea senzații mai accentuate de oboseală în această perioadă a anului.

Chiar dacă se manifestă frecvent, și este o stare comună pentru mii de oameni din întreaga lume, astenia nu trebuie să fie ignorată. Pentru a nu se transforma în depresie, această afecțiune trebuie prevenită. Mai ales că tratamentul pentru astenie este sinonim cu modul sănătos de viață.

Uleiurile esențiale pot avea un efect miraculos atât asupra pielii, cât și asupra stării generale a organismului tău. Indiferent dacă sunt din lavandă, pin, eucalipt sau mentă, uleiurile te pot ajuta să treci mai ușor peste astenia de primăvară.

hemp-oil

Un detaliu care nu poate fi neglijat este și alimentația. Mai mult, o alimentație corectă te poate face invincibil în fața asteniei. Ia-ți porția de vitamine direct de la sursă consumând cât mai multe fructe și legume în stare crudă.

Evită bucatele grase, prăjite, și pe cele cu un conținut înalt de carbohidrați. Mănâncă cu limită dulciuri, și produse alimentare care conțin făină albă.

Bea multă apă și încearcă pe cât posibil să înlocuiești cafeaua cu ceaiul din ierburi.

Și condimentele aromate pot fi magice pentru tine și corpul tău atunci când suferi de astenie. Busuiocul, leușteanul, rozmarinul, menta, sunt plante care pe lângă efectul energizant pe care îl au, te pot face să treci mai ușor peste stres și depresie.

levănțica ajută la cicatrizarea rănilor

Încearcă să petreci cât mai mult timp afară. Aleargă, joacă tenis, fotbal, sau pur și simplu fă o plimbare prelungită în parc alături de animalul tău de companie. Te vei convinge în scurt timp că starea ta de spirit se îmbunătățește văzând cu ochii.

Pentru că organismul tău are acum nevoie mai mult decât oricând să capete forțe noi, somnul sănătos este o armă indispensabilă în bătălia cu astenia de primăvară. Un tonus bun și o dispoziție pe măsură îți vor fi asigurate de opt ore de somn liniștit.

Dacă simți că astenia de primăvară este mai puternică decât tine, o poți învinge cu suplimente alimentare care au un conțin sporit de vitamine și minerale.

Fii pozitiv și bucură-te o primăvară plină de energie, fără astenie!

Suport clienti 10:00 - 16:00

+40746250830 info@aromaworld.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!