ULEIURI ESENȚIALE POTRIVITE PENTRU ÎNGRIJIREA PĂRULUI

Uleiuri esențiale potrivite pentru îngrijirea părului

ingrijirea-parului

Uleiurile esențiale sunt extrase din plante prin metode de evaporare și distilare.  Pe lângă aroma puternică uleiurile eterice conțin proprietăți chimice benefice pentru sănătate. Uleiurile eterice sunt utilizate în medicină și aromaterapie datorită efectelor secundare reduse.

Unul dintre beneficiile uleiurilor eterice este îmbunătățirea sănătății părului.  Uleiurile esențiale sunt diferite, din acest motiv și avantajele lor sunt diverse.

Unele uleiuri au proprietatea de a hrăni părul, de a-i stimula creșterea sau îi pot spori strălucirea. 

Ulei de lavandă

Acest ulei esențial ajută la creșterea părului într-o perioadă scurtă de timp.  Uleiul de lavandă are proprietăți care contribuie la regenerarea celulelor și la reducerea stresului.  Ce conține un avantaj antimicrobial și antibacterial astfel sănătatea scalpului este îmbunătățită.

Ulei esențial din coadă de cal

Planta coada de cal conține silică,  o substanță care ajută la creșterea părului. De asemenea această plantă contribuie la reducerea mătreții.

Ulei esențial de mentă

Uleiul de mentă după ce este aplicat poate crea o senzație de răcoare, ceea  ce înseamnă că circulația sangvină în acea zonă este intensificată. Acest ulei îmbunătățește creșterea părului. Uleiul de mentă  trebuie lăsat pe scalp timp de  5 minute ulterior spălat. Este indicat să –l completați cu un alt ulei esențial.

Ulei de rozmarin 

Dacă vrei să beneficiezi de un păr  mai voluminos și să-i îmbunătățești creșterea, atunci uleiul de rozmarin este alegerea perfectă.  Combină uleiul de rozmarin cu uleiul de  măsline sau de cocos și masează scalpul. Lasă tratamentul pentru cel puțin 10 minute și repetă-l de 2 ori pe săptămână.

Uleiul esențial de cidru contribuie la creșterea părului și reduce căderea părului. Acest ulei are proprietăți antibacteriene care contribuie la tratarea diferitor probleme care cauzează mătreață și căderea părului. Uleiul de cidru se utilizează asemenea altor tipuri de uleiuri esențiale. Beneficiile uleiului de cidru sunt descoperite deplin în combinație cu ulei de rozmarin și lavandă.

Ulei esențial de lemongrass

Uleiul de lemongrass este eficient în combaterea mătreții, rezultatele fiind vizibile dupa o săptămână de la utilizare. Adăugați câteva picături de ulei de lemongrass în șampon sau balsam și masați zilnic scalpul, dacă este posibil.

Ulei esențial de cimbru

Cimbrul stimulează creșterea părului și în același timp previne căderea părului. Uleiul esențial de cimbru este unul intens, din acest motiv câteva picături mici trebuie diluate în 2 linguri de alt ulei esențial înainte să fie aplicat pe scalp.

Uleiul esențial de arbore de ceai are proprieteăți antibacteriene. Utilizat frecvent ajută la activizarea foliculiror de păr și ajută la creșterea părului. Adăugați 10 picături în șampon sau balsam și utilizați-l zilnic. Un alt tratament este combinarea a 3 picături de ulei eteric de arbore de ceai cu 2 linguri de alt ulei esențial și lăsați amestecul timp de 15 minute pe suprafața scalpului.

Ulei de Ylang Ylang

Acest ulei este indicat persoanelor cu piele uscată și deshidratată, datorită faptului că activizează producția de sebum și reduce ruperea părului.

Mixați 5 picături de ulei de Ylang Ylang cu 2 linguri de ulei esențial cald. Masați scalpul cu această combinație și înfășurați-vă părul într-un prosop încălzit. Tratamentul trebuie menținut 30 de minute.

Ulei esențial de salvie

Proprietățile acestui ulei se aseamănă cu proprietățile uleiului de lavandă. Acesta contribuie la creșterea părului și reduce din ruperea acestuia.

Amestecați 3 picături de ulei de salvie cu balsam sau cu o lingură de alt ulei și utilizați combinația zilnic. Tratamentul se aplică timp de 2 minute.

Suport clienti 10:00 - 16:00

+40746250830 info@aromaworld.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!