TRATAMENTE CU SEMINŢE DE CÂNEPĂ- CÂTEVA REŢETE

Tratamente cu seminţe de cânepă- câteva reţete

Unele dintre cele mai nutritive seminţe care pot fi consumate de către oameni în diverse moduri sunt acele seminţe de cânepă, care aduc organismului numeroase beneficii. Acest lucru este posibil deoarece aceste seminţe au un conţinut mare de proteine, vitamine, enzime, antioxidanţi şi Omega 3 şi 6.

plante_cbd

Deşi cânepa este utilizată în diverse domenii, precum industria textilă, construcţii, producţia hârtiei, anumite părţi ale acestei plante, mai exact seminţele, aduc numeroase beneficii organismului uman, de aceea este foarte important ca aceasta să fie consumată de către oameni, situându-se printre cele mai variate surse de hrană.

Aceste seminţe de cânepă pot fi consumate de către oricine, căci acestea nu produc nici un fel de alergie.
Seminţele de cânepa au un conţinut de 30% proteine, 42% grăsimi şi 15% carbohidrati, dar şi toţi aminoacizii esenţiali, făcând din acestea unul dintre cele mai potrivite suplimente alimentare.

Cum se consumă seminţele de cânepă?
Seminţele de cânepă au gustul asemănător cu cel al seminţelor de pin sau de floarea soarelui şi pot fi cu siguranţă încadrate în categoria
Seminţele de cânepă pot fi consumate în orice formă, fie adaugate în smoothie-uri, salate, cereale. De asemenea, seminţele de cânepă pot fi consumate încolţite, ca gustare între mese sau pot fi măcinate şi adăugate în orice fel de mâncare.
Aceste seminţe de cânepă sunt potrivite şi pentru a fi utilizate pentru a prepara lapte proaspăt de cânepă.

smoothie-seminte

Ce proprietăţi au seminţele de cânepă?
Aceste seminţe de cânepă sunt considerate a avea o valoare nutriţională excelentă, fiind bogate în acizi graşi esenţiali şi polinesaturaţi.
Seminţele de cânepă sunt bogate în vitamina E şi minerale precum fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier sau zinc.
Seminţele de cânepă sunt un tratament naturist eficient pentru sănătatea inimii sau pentru scaderea tensiunii arteriale, deoarece au capacitatea de a scădea colesterolul din sânge. Folosind în mod frecvent seminţele de cânepă, modul de funcţionare al inimii este mult îmbunătăţit, deoarece se previne rigidizarea arterelor, iar în acest fel este scăzut riscul de apariţie al infarctului sau acela de stop cardiac.

Consumate în mod frecvent, seminţele de cânepă previn boli precum Parkinson sau Alzheimer şi ajută foarte mult la îmbunătăţirea memoriei. Consumul seminţelor ajută la îmbunătăţirea stării de spirit şi reducerea simptomelor depresiei sau anxietăţii.
Celor care suferă de diabet le este recomandat să consume seminţe de cânepă, căci se reglează nivelul de zahăr, iar glucoza din sânge este absorbită mult mai bine şi este transformată în energie.

Seminţele de cânepă sunt foarte utile şi în reducerea simptomelor premenstruale sau cele ale menopauzei, căci reuşesc să menţină un echilibru hormonal normal.
Consumate în mod constant, aceste seminţe de cânepă reuşesc să asigure necesarul de imunoglobine, datorită cărora sunt produşi anticorpii care ajută la menţinerea unui sistem imunitar puternic şi sănătos.
Seminţele de cânepă sunt recomandate pentru a regla flora intestinală, fiind foarte utile pentru a scade timpul de recuperare a organismului după boală. De asemenea, sunt foarte potrivite pentru a proteja organismul de factorii nocivi din mediul extern sau pentru a proteja organismul de apariţia infecţiilor care apar atunci când sistemul imunitar este mult mai slab.

Anumite boli ale pielii pot fi tratate sau le pot fi reduse simptomele atunci când sunt consumate seminţe de cânepă, căci uleiul extras din acestea au foarte multe proprietăţi cu efecte antivirale, antifungice şi antibacteriene.
Uleiul extras din seminţele de cânepă este un tratament foarte eficient pentru a hidrata firul de păr, dar şi pentru a stimula creşterea şi întărirea acestuia. Acest ulei se masează pe scalp şi atunci când este utilizat în mod constant se va reda volumul şi strălucirea firelor de păr.

ulei_cbd

Suport clienti 10:00 - 16:00

+40746250830 info@aromaworld.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!