3 METODE NATURALE EFICIENTE PENTRU A RENUNȚA LA FUMAT

3 metode naturale eficiente pentru a renunța la fumat

Dependenţa de nicotină este o boală care afectează aproximativ 40% din populaţie, însă tot mai mulţi oameni conştientizează riscurile la care se expun din pricina fumatului. Dacă în trecut adicția era considerată o boală pe viaţă, statisticile actuale arată că tot mai mulţi fumători caută metode de a renunţa la această dependenţă care afectează negativ starea de sănătate şi modul viaţă.

no smoking

Fumatul este o adicţie şi trebuie tratată ca atare! Starea de sevraj ce se instalează în momentul întreruperii consumului de nicotină este greu de gestionat chiar şi de către cele mai puternice persoane, însă din fericire medicina tradiţională şi natura vin cu resurse care fac mai uşor de suportat această stare. Printre metodele naturale demonstrate care ajută în terapia anti fumat se numără acupunctura, fitoterapia şi aromaterapia.

ACUPUNCTURA - METODA SIGURĂ DE RENUNŢARE LA DEPENDENŢA DE NICOTINĂ

Odată constatată adicţia de nicotină, medicii şi cercetătorii şi-au orientat studiile către descoperirea unor de metode de a face mai confortabilă starea de sevraj, pentru dependenţii ce doresc să beneficieze de o viaţă normală. Acupunctura este una dintre metodele care dă roade şi în această situaţie.

Studiile ştiinţifice au demonstrat că acupunctura este un tratament eficient împotriva dependenţei de nicotină. Potrivit specialiştilor prin şedinţele specializate se reinstalează echilibrul energetic în organism, fapt ce determină şi armonizarea stării sufleteşti. Cum adicţia de tutun este deopotrivă o stare fizică şi psihică, acupunctura îi ajută pe pacienţi să regăsească echilibrul necesar pentru instalarea stării de bine.

FITOTERAPIA - REMEDIILE DIN NATURĂ

Remediile naturiste continuă să fie cele mai prietenoase şi mai convenabile în vederea tratării acestui viciu care produce toxicitate şi boli grave. Natura este bogată în leacuri pentru trup şi suflet, banalele ceaiuri de frunze fac minuni asupra sănătăţii fizice şi psihice, şi ajută la îndepărtarea celor mai distrugătoare vicii.

fitoterapia - remediu contra fumatului

Preparatul de frunze de eucalipt concentrat, lăsat la infuzat pentru 90 de minute favorizează îmbunătăţirea sănătăţii aparatului respirator facilitând expectorarea secreţiilor bogate în substanţe toxice. De altfel eucaliptul ajută la  îndepărtarea migrenelor ce apar de obicei în stările de sevraj. Înlocuirea ţigărilor cu  ceai de eucalipt poate deveni un obicei sănătos pentru trup şi suflet.

Banalele ceaiuri de pedicuță sunt remedii excelente în terapiile antifumat. Frunzele de pedicuţa sunt cunoscute pentru efectele detoxifiante puternice. Infuziile cu această plantă favorizează eliminarea toxinelor de la nivelul ficatului şi sunt cunoscute de sute de ani ca remedii împotriva alcoolului. Studiile recente au demonstrat că preparatele cu pedicuţa sunt eficiente în tratarea dependenţei de nicotină.

Mierea de albine şi ceaiurile de valeriană pot reduce efectele stării de sevraj instalată în perioada imediat următoare de la întreruperea consumului de  nicotină. Valeriana este cunoscută pentru efectele pe care le are asupra sistemului nervos şi este folosită în tratarea anxietăţii şi a depresiei. Cei ce doresc să alunge starea de nefericire provocată de lipsa nicotinei pot consuma ceaiuri obţinute din frunze de valeriană.

AROMATERAPIA - O SOLUŢIE PLĂCUTĂ ANTIFUMAT

În general, folosirea acestor uleiuri esenţiale aduce beneficii asupra stării de sănătate. Introduse în baie sau în candele speciale favorizează relaxarea nervoasă şi musculară şi stimulează centrii nervoşi periferici. Studiile au demonstrat că aroma de piper reprezintă un leac eficient pentru cei care doresc să renunţe la adicţia de nicotină. Vaporii de piper eliberaţi din aceste uleiuri esenţiale reduc pofta de fumat şi starea de anxietate ce se instalează de obicei în astfel de situaţii.

aromaterapia - remediu contra dependentei de nicotina

Câteva picături de ulei esenţial extras din boabe de piper au capacitatea de a reduce pofta de nicotină chiar şi celui mai împătimit dintre fumători. Combinat cu ulei de lămâie oferă un aer proaspăt şi cald încăperii. Uleiul de piper asociat cu câteva picături de ulei esenţial de eucalipt aşezate în apă de baie ajută la instalarea stării de echilibru necesară în momente de sevraj.

Suport clienti 10:00 - 16:00

+40746250830 info@aromaworld.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!