CEAI SAU CAFEA?

Ceai sau cafea?

CE TREBUIE SĂ BEI ÎN FIECARE ZI PENTRU A-ȚI MENŢINE SĂNĂTATEA?

AMÂNDOUĂ AU AVANTAJE ȘI DEZAVANTAJE            

De-a lungul timpului, cele două băuturi au fost mai mereu pe poziție de rivalitate în ceea ce ține de influența lor asupra sănătății. S-au adus și de-o parte, și de alta, argumente solide, uneori chiar au fost demonstrate calitățile curative ale amândorura, prin studii și experimente științifice.

ceai-sau-cafea

CAFEAUA

ESTE NELIPSITĂ DE LA MICUL DEJUN

Cafeaua, deși este considerată ca fiind mai puțin benefică sănătății, conform unor studii recente, se pare că are anumite beneficii și avantaje. După cum știm, cafeaua are o concentrație mai mare de cofeină decât ceaiul, astfel că pot exista beneficii reale asupra sănătății dacă se consumă, în cantități moderate.

Hot coffee in a coffeepot or turk on a wooden background with coffee leaves and beans, horizontal with copy space. Top view

Cei de la dailymail.co.uk. au publicat recent un studiu, realizat de experții în domeniu, prin care se dovedește faptul că anumiți pacienți, dacă beau cafea, vor avea un risc mai mic de a se îmbolnăvi de diabet de tip II, ba mai mult cu ajutorul cafelei se poate preveni, la cei predispuși, apariția bolii Alzheimer. Tot conform aceluiași studiu, cei care au probleme de astm, dacă folosesc cafeaua în regim terapeutic, pot avea beneficii prin relaxarea căilor respiratorii.

În contrapunct, consumul excesiv de cafea, conform aceluiași studiu, poate determina scăderea fluxului sangvin și va afecta dantura, atât culoarea ei, cât și rezistența.

Pe de altă parte, dacă ne referim la persoanele în etate, consumul de cafea poate ajuta la îmbunătățirea memoriei pe termen scurt, asta datorită creșterii eficienței analgezicelor.

CEAIUL

ARE EFECTE CURATIVE DE LUNGĂ DURATĂ

Plantele medicinale, și nu numai, sunt elementele de bază când vine vorba de ceaiurile pe care le bem zi de zi. Ceaiurile naturale, cele pe care părinți și bunicii noștri ni le dădeau când eram mici, au avut și au efecte curative asupra organismului, fapt dovedit de specialiștii în domeniu.

Beautiful Tea Ceremony Glass Teapot Honey Mint Lemon Cups on Dark Table Background Closeup Horizontal

Dacă luăm exemplul ceaiului negru, folosit, la nivel mondial, în proporție de 75%, vă putem spune că efectele imediate, curative, ar fi scăderea nivelului de cortizol, protejarea corpului de diferite boli cardiovasculare, reglarea greutății corporale.

Ceaiul verde, adus în lumea occidentală din îndepărtata Chină, are certe capacități naturale de vindecare, cum ar fi detoxifierea organismului, datorită faptului că frunzele acestui tip de ceai asigură conservarea de antioxidanți.

BALANȚA ESTE APROXIMATIV ECHILIBRATĂ!

Dacă ar fi să tragem o concluzie, și aici luăm în considerare toate studiile și tratatele, putem spune că amândouă băuturile au atât avantaje, cât și dezavantaje. Atât cafeaua, cât și ceaiul, indiferent din ce plante medicinale sau plante naturale ar fi, pot avea efecte curative. Bine, asta atâta timp cât nu facem excese și folosim băuturile în dozele recomandate de specialiști.

Cei de la Harvard School of Public Health au analizat și demonstrat faptul că efectele cafelei sunt într-o anume măsură benefice sănătății organismului, iar alte instituții de prestigiu au venit cu contra-argumente, demonstrând că ceaiul natural, cât și ceaiurile medicinale sunt mult mai benefice și cu mult mai multe efecte curative, în raport cu cele ale cafelei.

Așadar, întorcându-ne la întrebarea noastră, „Ceai sau cafea?”, concluzia nu este una ușoară și nici chiar la îndemână. Noi vă putem recomanda să constatați pe propria piele care vă este benefică și care nu, ţinând cont, bineînțeles și de sfaturile medicilor și ale nutriționiștilor. Poftă la băut!

Suport clienti 10:00 - 16:00

+40746250830 info@aromaworld.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!