CARE SUNT BENEFICIILE RĂȘINILOR

Care sunt beneficiile rășinilor

Rășinile reprezintă secreția care este obținută din scoarța unui copac când acesta este tăiat sau lezat. Acestea au structură cleioasă și solidă. Adevăratele proprietăți ale rășinilor sunt descoperite în momentul arderii, când elimină un miros puternic, care are și proprietăți tămăduitoare. Rășinile sunt utilizate și în aromaterapie sau în timpul meditației.

Beneficiile rășinilor au fost descoperite cu mult timp în urmă în Arabia, Orientul Mijlociu și India. În mare parte rășinile sunt utilizate în aromaterapie, parfumerie și medicină.

Comparativ cu bețișoarelor aromatice care produc în momentul arderii mult fum, rășinile elimină mai puțin fum, dar un parfum fel de intens. Rășinile de Myrrh (smirnă) sunt pe larg utilizate și în ritualuri divine. 

Rășinile au multe avantaje terapeutice fiind folosite și în ritualuri sacre în mai multe culturi ale lumii. Tămâia este preponderent utilizată în meditație, are proprietăți care relaxează, reduc stresul și elimină starea de anxietate. Utilizată pentru o perioadă lungă de timp, are beneficiul de a stimula creativitatea și concentrarea. Durerile de cap și problemele de somn, de asemenea, pot fi reduse și în timp eliminate prin meditația cu tămâie.

photo-1506126613408-eca07ce68773

Rășinile pot fi regăsite sub formă de capsule, în uleiuri esențiale sau în creme. Acestea mai au și abilitatea de a purifica mediul în care ne aflăm și de a elimina energie negativă. În timpul arderii se elimină un miros plăcut, de asemenea, se consideră că prin acest ritual permitem fumului emanat, care este unul sacru, să curățe atât spațiul, mintea cât și corpul nostru la nivel energetic.

Diferite tipuri de copaci produc diverse tipuri de rășini, de exemplu în Mexic, America Centrală și America de Sud se formează rășina numită Bursera. Secreția acestui copac nu este suficient de dură pentru a fi considerată cu adevărat o rășină, însă are alte priorități care în timpul arderii îi permit să se asemene cu caracteristicile unei rășini.

Un beneficiu inconfundabil al rășinilor este faptul că pot curăța aura și ne fac să ne simțim mai eliberați emoțional. Încă din perioada triburilor Maia există ritualul de ardere a tămâiei și a purifica mediul, protejându-l de spiritele rele.

Frankincense este un alt tip de rășină care are abilitatea de a curăța mediul energetic. Din timpuri străvechi copacul de Frankincense este asociat cu o teorie biblică. Se crede că tămâia i-a fost adusă lui Isus Hristos în calitate de cadou de către cei 3 Magi, când s-a născut. Ritualurile care includ Frankincense (tămâie) ajută să creezi un mediu stabil și plin de iubire.

Pe lângă beneficiile spirituale acestea au și nenumărate beneficii fizice precum faptul că ajută la deblocarea sinusurilor și ușurează procesul de respirație. Este eficient în cazul răcelilor, dar și a afecțiunilor neurologice.

photo-1489659639091-8b687bc4386e

Tămâie de frankincense poate fi chiar și mestecată pentru sănătatea orală. Trebuie menționat faptul că aceasta nu are un gust plăcut, însă este benefică.

Pentru a utiliza corect tămâia trebuie să aprindeți un cărbune special, pe care-l puteți cumpăra din magazinele ezoterice. Atunci când cărbunele devine deschis la culoare puneți câteva bucăți de cristale de tâmăie peste acesta. Fumul emanat reprezintă mediul perfect pentru meditație și yoga.

Suport clienti 10:00 - 16:00

+40746250830 info@aromaworld.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!