PRODUSE DE IGIENĂ PERSONALĂ CARE TREBUIE SĂ FIE ÎNLOCUITE CU PRODUSE BIO

Produse de igienă personală care trebuie să fie înlocuite cu produse bio

cosmetica naturala

Unul dintre motivele pentru care apreciem aspectul fizic este faptul că acesta e primul indicator al sănătății generale. Din perspectiva evoluționistă, o piele curată, dinți sănătoși și păr puternic indică un potențial partener pentru urmași sănătoși. Dacă ești conștientă de sănătatea ta, este posibil să fi aruncat, măcar ocazional, o privire asupra ingredientelor din produsele pe care le cumperi. Să știi că citirea etichetelor este unul dintre cele mai bune obiceiuri pe care le-am putea avea. Dacă încă n-o faci, e tocmai momentul să începi. Vei fi surprinsă să afli ce cantitatea de chimie nocivă interacționează cu biochimia organismului nostru.  Atunci când aplicăm zilnic substanțe dubioase pe corp, ignoranța nu-și are locul. Cercetarea toxicității unui produs de îngrijire personală este la fel de importantă ca și verificarea alimentelor pe care le consumăm.

Pielea este cel mai mare organ din corpul nostru și absoarbe ușor mare parte din ceea ce punem pe ea. Unele produse au efecte pozitive pe de o parte (adesea doar pe termen scurt), dar pe de alta - pot provoca diverse reacții adverse,  dezechilibru hormonal sau chiar cancer, din cauza ingredientelor nocive pe care le conțin.

Următoarea listă te va ajuta să-ți evaluezi toaleta, înlocuind produsele nocive, cu altele, la fel de eficiente, dar fără efecte negative:

  • Antiperspirantele/Deodorante

Principalul ingredient al multor antiperspirante/deodorante este aluminiul. Acesta blochează temporar glandele sudoripare. Astfel este stopată capacitatea naturală a organismului de a elimina toxinele. La persoanele cu insuficiență renală eliminarea aluminiului din corp poate fi îngreunată. În acest caz, metalul se depune la nivelul oaselor, favorizând apariția osteoporozei sau osteomalaciei. Aluminiul se poate depozita și la nivelul sistemului nervos, provocând modificări comportamentale, neuromotorii, senzoriale sau cognitive. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Geneva au reuşit, chiar, să demonstreze efectele nefaste ale sărurilor de aluminiu, prezente în deodorante, asupra celulelor mamare.

Astfel este recomandat să-ți îndrepți atenția asupra deodorantelor și antiperspirantelor fără aluminiu și parabeni. Dacă nu vrei să dai bani pentru un deodorant organic, fă unul simplu, de casă: combină bicarbonatul de sodiu cu ulei de cocos, amidon și uleiuri esențiale. Compoziția va neutraliza mirosul și bacteriile. De asemenea, ai grijă la dietă: elimină zahărul, alcoolul și alimentele procesate.

  • Șampoane/Balsamuri

Aruncă o privire asupra etichetei de pe șampon sau balsam. Există acolo cel puțin cinci ingrediente pe care nici nu le vei putea pronunța. Aceste preparate chimice fac părul strălucitor și moale, pe termen scurt, dar cu ce preț? Sulfații și alte substanțe chimice din șampon și balsam pot elibera formaldehidă și dioxan, doi cunoscuți agenți cancerigeni. Parabenii din produsele de îngrijire a părului pot provoca iritarea pielii. Combină-i cu un alt ingredient frecvent folosit în șampoane – parfumul, și obții o rețetă numai bună pentru un dezastru hormonal.

Găsirea unui șampon sănătos și eficient poate fi o provocare. Chiar și unele dintre cele mai "naturale" șampoane pot conține anumiți sulfați (de exemplu coco sulfații, care sunt toxici pentru mediu). Multe produse comerciale îndepărtează uleiurile naturale din păr. Urmând tendința înnăscută de a proteja firul cu grăsime, organismul începe să elimine ulei în exces, pentru a recupera ceea ce a îndepărtat șamponul. Atunci când vrei să treci la produsele bio, trebuie să rărești spălarea părul. Acest lucru va echilibra producția de ulei și va reduce nevoia de șampon. Utilizarea, între spălările cu șampon, a bicarbonatului de sodiu diluat și clătirea cu oțet de mere va ușura adaptarea. Ține minte că șampoanele bio nu fac la fel de multă spumă ca cele tradiționale. Și apropo, decât să utilizezi un balsam convențional, optează, mai degrabă, pentru o mască de păr naturală, folosind produsele din frigider sau cămară.

  • Produsele de igienă orală

Cele mai multe produse de gură din comerț au combinații pe bază de alcool. În soluții de clătire fără alcool putem depista Propilene glicol-ul, cunoscut ca antigelul folosit la mașini. Și fluorul, care se găsește în aproape toată pasta de dinți comercială, este un subiect mult dezbătut în ultimii ani. Deși este natural, cea mai mare parte a fluorurii este un produs secundar al industriei aluminiului. Fluorul ajută la întărirea emailului, dar este eficient doar atunci când dinții cresc. Problema lui este aceea că poate provoca perturbări ale tiroidei, concurând în acest sens cu iodul.

Care sunt alternativele? Dieta joacă un rol important în sănătatea orală. Elimină alimentele procesate și zahărul, care provoacă descompunerea din interior spre exterior. Consumă alimente bogate în minerale. Găsește o pastă de dinți bio fără fluor, care conține ingrediente simple. Caută pe etichetă „neem” - acest ulei esențial a fost folosit de secole pentru a întreține sănătatea orală. De asemenea poți prepara o pastă de dinți de casă. Combină bicarbonatul de sodiu, pulberea de calciu și uleiul de cocos. Este o metodă bună de a neutraliza bacteriile.

Suport clienti 10:00 - 16:00

+40746250830 info@aromaworld.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!