Durata de livrare: 24h
Lămâiul este un arbust cultivat în regiunile Orientului Apropiat și în cele mediteraneene. Uleiul său se obține prin presare la rece din coaja fructelor, fiind necesare circa 3000 de lămâi pentru a face un litru de ulei. Uleiul esențial de lămâie are o culoare verde și un miros proaspăt, ca de lămâi tocmai culese. Acesta conține în compoziția sa pinen, limonene, falandrin, camfen, linalool, acetat de linalool și de geranil, citral și citronelal. Printre nenumăratele beneficii asupra organismului, uleiul esențial de lămâie stimulează formarea celulelor sanguine albe. Are și o influență puternică în restabilirea echilibrului acido/bazic din organism. În general, nu se folosește mai concentrat de 1% , dar în amestec cu alte uleiuri esențiale se poate merge până la 3%. Uleiul esențial de lămâie este un dezodorant natural, iar introdus în șampon, întărește culoarea galbenă a părului.
• Aroma: Aroma uleiului esențial de lamaie este una ușoară, proaspătă și ascuțită, de citrice, cu o tentă dulcica de fructe.
• Uleiuri compatibile: Uleiul esențial de lămâie se potrivește cu majoritatea uleiurilor esențiale, fiind un ulei ușurel și proaspăt, din familia citricelor. Ca și uleiuri compatibile putem menționa mușețelul, benzoina, eucaliptul, tămâia, grapefruitul, lavanda, rozmarinul, portocala, ylang ylang, santalul sau palo santo.
• Idei de folosire si blenduri: Blend împotriva varicelor: 5 picături de ulei esențial de lămâie și 9 picături de ulei esențial de chiparos. Aceste picături se adaugă în 30ml ulei purtător sau cremă și se folosesc masând ușor zona afectată.
• Proprietati Terapeutice: Antiinflamator, antibacterian, analgezic, antidepresiv, reduce anxietatea, antioxidant, antispasmodic, diuretic, racoritor, imunostimulant.
• Proprietati Emotionale si Energetice: Luptă împotriva depresiei și reduce tensiunea. Este un ulei purificator al energiei, curăță și crește vibrația și energia.
• Precautii: Uleiul esențial de lemon devine fototoxic dacă este folosit în cantități mai mari, 12 picături în 30 ml de ulei purtător. A se evita expunerea la soare în acest caz. Uleiul vechi, oxidat, irită pielea.
• Conditii de pastrare: Se păstrează la loc uscat, ferit de lumină și rece. Nu se păstrează la indemâna sau la vederea copiilor. Se păstrează departe de orice sursă de foc, uleurile fiind inflamabile. Se păstrează cu capacul bine închis, de preferabil în ambalajul original. Nu se folosesc în scop terapeutic (difuzare, inhalare, aplicare pe piele) după data expirării. nJoy Nature!