7 BENEFICII ALE ULEIULUI ETERIC DE LEVĂNȚICĂ

7 beneficii ale uleiului eteric de levănțică

 

Începând cu luna mai şi până în august vom avea ocazia să admirăm lanurile de levănţică şi să ne delectăm cu aroma inconfundabilă a acestei plante. Se ştie însă că levănțica este apreciată nu doar pentru frumuseţea şi aroma sa plăcută, dar şi pentru multiplele calităţi medicinale, cosmetice şi chiar culinare. Planta se folosește sub formă de tinctură, apă parfumată sau ulei.

levantica

În continuare vom enumera 7 dintre cele mai frecvente utilizări ale uleiului eteric de levănțică, pentru că este cel mai cunoscut produs obținut din această plantă.

Aromaterapie

Nu putem să nu începem cu aceasta, deoarece uleiul de levănţică sau bețișoarele parfumate sunt cele mai des utilizat în aromaterapie, pentru a ne scăpa de stres, anxietate şi insomnii. Levănţica este o plantă cu efecte miraculoase asupra sistemului nervos uman şi este benefic atât copiilor, cât și adulților.

Cum îl folosești? Dacă dorești să elimini stresul și să ai parte de un somn liniștit, se recomandă să îl utilizezi seara, înainte de culare. Poți să îl răspândești prin cameră cu ajutorul unui pulverizator sau să îl arzi în candele speciale pentru aromoterapie.

O altă modalitate de a-l folosi este să îți aplici câteva picături direct pe piele, după ureche. Poți, de asemenea, să adaugi în apa de baie 10 picături de ulei esențial și să stai 20 de minute în cadă cu apă călduță.

Medicina naturistă

Levănţica se foloseşte intens în medicina naturistă, fiind numită, pe bună dreptate – doctorul verii. Uleiul de levănţică are efect antiinflamator şi cicatrizant. Se poate folosi la tratarea eczemelor, reumatismului, durerilor abdomenale și chiar menstruale, la masarea locului dureros de două ori pe zi cu 2 picături de ulei.

Poate vei fi surprinsă, dar levănţica este un aliat puternic împotriva candidozei, fie cea vaginală sau cea digestivă, micozele pielii capului sau cele care afectează degetele de la picioare. Uleiul de levănţică atacă şi distruge toate speciile şi tulpinile de ciuperci parazite. În candidoza vaginală se recomandă adăugarea uleiului în apa de baie.

Cosmetologie

Uleiul eteric de levănțică este utilizat pe larg în cosmetologie, având proprietăți miraculoase asupra tenului și a părului. Acest ulei este un tonic foarte bun. Pentru înlăturarea tuturor microbilor de pe piele, care oricum rămân și după demachiere, e bine ca după această procedură să clătești fața cu apă caldă, după care să o ștergi cu o dischetă de bumbac înmuiată într-o soluție formată din o lingură de apă caldă și o picătură de ulei esențial de levănțică.
Uleiul este și un exfoliant foarte bun pentru piele. Pentru aceasta se amestecă o lingură de tărâțe de grâu cu o lingură de lapte și două picături de ulei esențial de lavandă. Pasta obținută se aplică pe tenul curat, masând cu mișcări circulare pe toată suprafața tenului.

Aplicat pe pielea iritată, cu tendinţă de infectare, uleiul eteric de levănțică are un amplu efect de curăţare, cal­mând inflamaţiile şi distrugând germenii care produc infecţiile superficiale şi inestetice ale pielii, iar aplicat pe scalp previne formarea mătreţii şi favo­rizează creşterea firelor de păr sănătoase.

Baie de abur

Dacă ai nevoia de o curățare profundă și simți că pielea ta vrea să respire după tot praful depus din oraș, baia de abur este cea mai bună soluție! Tot ce trebuie să faci este să fierbi doi litri de apă, după care să adaugi 3 picături de ulei de lavandă. După aceasta trebuie să te apleci deasupra recipientului cu apă fierbinte, să îți acoperi capul cu un prosop și să aștepți ca porii să se deschidă.

Arsuri solare

Da, uleiul de levănțică vindecă și arsurile solare! Diluează câteva picături de ulei de lavandă într-un spray cu apă și pulverizează amestecul pe zonele vătămate de mai multe ori pe zi, vei fi surprinsă frumos de efect!

Alungă insectele

Levănțica te poate scăpa de mirosuri neplăcute, molii, furnici, purici şi alţi diverşi gândaci, datortă mirosului său puternic. Pentru aceasta este nevoie de stropit locurile vizitate de insecte cu o soluţie formată din 6 linguri de apă şi 10 picături de ulei volatil de lavandă. Dacă totuși, insectele au reușit să te muște, nu e cazul să intri în panică, tot el – uleiul eteric de levănțică te poate salva, pentru că acesta mai este și un insecticid puternic. Aplicat pe corpul căpuşelor înfipte în piele, le paralizează sistemul nervos şi face mai uşoară extragerea lor, iar datorită efectului său antibiotic reduce toxicitatea muşcăturilor de insecte şi animale.

Stimulează concentrarea și atenția

Uleiul de levănțică funcționează eficient și pentru a crește vigilența, precum și pentru a stimula energia și rezistența. Aceasta combinatie de efecte este tocmai ceea ce ai nevoie pentru a face față provocărilor vieții și pentru a avea mereu atitudine și gânduri pozitive. Se recomandă să picuri 2-3 picături de ulei de lavandă în palme și, frecând palmele, să inspiri din ele pentru a ajunge mirosul în creier si pentru a-ți linisti mintea și spiritul. De asemenea, se mai pot turna câteva picături pe o batistă, ca să inspiri din ea când simți că atenția ta o ia razna.

Acestea sunt câteva dintre utilizările acestui ulei, te îndemnăm să beneficiezi din plin de plantă minunată – levănțica!

Suport clienti 10:00 - 16:00

+40746250830 info@aromaworld.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!