Atunci când îți organizezi propria nuntă, trebuie să ții cont de o mulțime de detalii. Pe lângă muzică, fotograf și invitații personalizate, aromele și decorul sunt un element important în crearea unei adevărate povești. Industria care se ocupă ceremonii s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani. Astfel, pe lângă florile cu care vei decora scaunele și interiorul sălii în care va avea loc evenimentul, au fost create și flori comestibile. Acestea pot fi folosite pentru înfrumusețarea bucatelor. De fapt, utilizarea lor are o istorie bogată în spate, dar un timp această tehnică a fost uitată.Pentru a accentua o aromă văratică, poți încorpora florile comestibile în cuburi de gheață și în cocktailuri. Cu siguranță invitații vor fi încântați atât de aroma florilor, cât și de aspectul pe care îl vor căpăta deliciile culinare.
De exemplu gălbenelele au o aromă pronunțată de citrice, gust acrișor și pot adăuga culoare aperitivelor, cocktailurilor, salatelor și platourilor cu fructe.
Garoafele vor oferi anturajului petrecerii o aromă picantă de cuișoare. Această aromă este minunată pentru salate și vin. De asemenea, este o variantă excelentă pentru decorul tortului de nuntă.
Steluțele micro au o aromă ușor dulceagă perfect potrivită pentru deserturi, fructe și diverse aperitive.
Calendula va îmbiba aerul petrecerii cu o aromă ușor mentolată. Poți folosi florile pentru deserturi sau poți face din petalele lor un mix pentru salate.
Crizantemele, cu mirosul lor ușor dulceag sunt minunate pentru ceaiuri și salate. Dacă în meniul petrecerii tale se regăsesc sandwich-urile, poți utiliza florile pentru a le garnisi.
Aroma fresh îți va fi asigurată de orhidee. Florile pot fi folosite atât pentru decorul tortului, cât și pentru decorarea farfuriilor.
O nuntă tradițională nu poate să treacă fără ca busuiocul să-și facă simțită aroma. Pe lângă faptul că îl vei folosi la cununie, busuiocul este la fel de potrivit pentru aromatizarea pastelor, a sosurilor de roșii, a peștelui, dar și a preparatelor italienești, cum ar fi pizza. Frunzele proaspete au o aromă inconfundabilă. Încearc-o și tu!
Un alt element frumos mirositor cu care îți poți încânta invitații sunt cuișoarele. Ușor de recunoscut datorită aspectului ca de ținte, cuișoarele sunt obținute din bobocii încă nedeschiși ai florilor unui arbore tropical. Ele au o aromă dulceagă și parfumată și pot fi folosite mai ales pentru preparatele dulci.
O petrecere cu aromă de lămâie poate fi o idee extrem de bună. Folosită pe post de condiment, coaja de lămâie va oferi bucatelor un gust amărui și acrișor în același timp. Mai ales că acest fruct merge cu orice fel de bucate. Folosește-i sucul pentru limonadă.
La fel de binevenită la petreceri este și aroma cojilor de portocale. Acestea sunt folosite în special la prăjituri, umpluturi dulci sau înghețate, dar se pot combina perfect cu preparatele de pui sau de legume.
Lista aromelor sugerate de noi este încheiată de levănțică. Fiind una dintre plantele cele mai apreciate în industria parfumurilor, levănțica este cunoscută de oricine pentru aroma sa intensă și plăcută. Deși nu este prea des întâlnită în domeniul gastronomic, îți poți asorta mirosul nunții folosind uleiuri esențiale sau oțeturi din această plantă.
Acum știi care sunt aromele potrivite și cum vor influența ele anturajul petrecerii tale. Nu-ți rămâne decât să decizi care dintre ele este preferata ta și s-o folosești cu încredere pentru a-ți face nunta un eveniment de neuitat!