BEȚIȘOARELE PARFUMATE – CUM LE FOLOSEȘTI CORECT PENTRU O RELAXARE PERFECTĂ?

Bețișoarele parfumate – cum le folosești corect pentru o relaxare perfectă?

SCURT ISTORIC

            Sărbătorile de iarnă sunt momentele care au pe prim plan întâlnirea cu membrii familiei, prietenii dragi, împărțirea bucuriei și nu în ultimul rând a cadourilor. Sunt și momentele în care ne dorim să creăm o atmosferă prietenoasă, care să ne amintească de clipele fericite trăite împreună cu familia. Simbolul bradului de Crăciun nu lipsește din decorul sărbătorii, precum și mirosurile de copturi și portocale.

betisoare-parfumate

            Pentru a aduce un farmec aparte sărbătorilor din acest an, vă recomandăm să utilizați în parfumarea locuinței aromele bețișoarelor parfumate Agarbatti. Astfel, puteți întrebuința aromaterapia pentru a da locuinței acel parfum deosebit, o notă sublimă, îmbietoare de liniște și relaxare de care se vor bucura invitații.

            Dacă e să ne aprofundăm în istoria bețișoarelor parfumate aflăm că acestea datează de acum 7000 de ani, fiind folosite de marile civilizații în diverse ritualuri de purificare a locului. Obținute din substanțe vegetale odorante, mărunțite și amestecate, acestea elimină un parfum intens și plăcut care ne permite să alungăm starea de oboseală, gândurile care ne obsedează, sporește nivelul de concentrare și calmează spiritele.

            Astăzi tot mai mulți apelează la aceste arome și cu siguranță nu ne-am imagina o zi fără a folosi un miros, de aceea răspândim în propria locuință un miros care ne pătrunde adânc în conștient, ne relaxează și ne face să fim mai binevoitori, creează o ambianță pozitivă.

CUM SUNT CONFECȚIONATE?

Pentru a obține o aromă specială, ingredientele folosite sunt extrase din arbori și plante din diferite părți ale globului pământesc, acestea find selectate și combinate în așa fel ca să se obțină la final o aromă fină și delicată. Vom da citire celor mai cunoscute resurse utilizate la formarea aromei.

betisoare-agarbatti-parfumate

  • Tabu - copac din Taiwan şi China, a cărui coajă transformată în pulberea formează baza amestecului pentru parfumatele beţişoare.
  • Jinkoh - un arbore foarte rar întâlnit care se găsește în unele zone din Cambodgia, Vietnam, Indonezia. Este din familia Daphne, iar răşina lui este foarte rară, doar la unii arbori bătrâni.
  • Santal - un copac din India, Indonezia, Australia. Lemnul său oferă o aromă puțin dulceagă.
  • Benzoic - se capătă din substanța vâscoasă al arborelui Styracaceae ce găsește în Tailanda, Vietnam, Indonezia, în Insula Sumatra. Se consideră păstrătorul parfumului.
  • Arborele de Scorţişoară - scorţişoara se extrage din coaja uscată a speciei Lauracee. Accentuează aroma sărbătorilor de iarnă.
  • Cuişoare - acestea se dobândesc prin uscarea bobocilor anumitor flori care se găsesc în Asia de Sud-Est şi care au fost aduse în Europa pe legendara Cale a Mătăsii. Oferă un miros sublime și relaxant.
  • Cochilii de scoici - scoicile ale căror cochilii sunt folosite se găsesc în apele Chinei sau Marea Roşie. Pulberea obținută se întrebuințează la păstrarea mai bună a parfumului.
  • Nard - specie de plante erbacee originare din Himalaya; plantă folosită pentru aroma sa îmbătătoare.
  • Opopanax - are o notă balsamică, este un condiment cu un miros puternic.
  • Borneol/Camphol - este o materie cristalizată ce se extrage din frunzele arborelui de camfor, copac ce se întâlnește în pădurile ploioase din Sudul Malaeziei, Sumatra şi Borneo. Este un antiseptic folosit în industria farmaceutică.
  • Olibanum (Tămâie) - este o substanță ce se extrage din copacii ce se găsesc în pădurile Etiopiei, Sudanului, Somaliei. Din această răşină se capătă cunoscutul Olibanum sau Frankincense, ce este folosit pe larg în industria parfumului European. 

CARE SUNT BENEFICIILE? 

  • Benefic pentru studiu și oferă o putere de concentrare. Contribuie la formularea gândurilor, limpezirea minții etc.
  • Stimulator al creativității. Atunci când camera e înmiresmată și îmbogățită cu arome se deșteaptă făptura creatoare. Stimulează energia de invenție, imaginație liberă și fără limite.

betigase-aromate

  • Accentuează motivația și încrederea de sine. Se știe că cei care ard bețișoare parfumate resimt energie și hotărârea în sine.
  • Efect afrodiziac. Feromonii din parfumuri atrag partenerii, trezește interesul, stimulează încrederea în sine pe plan romantic.
  • Stimul al fericirii. Unele arome intensifică hormonii care produc serotonina si dopamina răspunzătoare de sentimentul de mulțumire și starea de fericire. Scade presiunea, calmează durerile de cap.
  • Te ajută să scapi de insomnie. Prin diminuarea tensiunii și calmarea nervilor, a stresului și anxietății aromele plăcute vă ajută să redobândiți starea necesară de relaxare pentru un somn odihnitor. Cele mai întrebuințate în acest caz sunt cele cu miros de lavandă.

MĂSURI PREVENTIVE ÎN UTILIZARE

Modul de folosire al bețișoarelor este foarte important. Acestea sunt plasate pe un suport, se aprind si se lasă să fumege atât cât este necesar.

O măsură importantă este alegerea bețișoarelor parfumate de înaltă calitate, pentru că acestea au în componența lor compuși naturali.

Deschiderea geamului și circularea aerului în încăpere vă va proteja de unele substanțe toxice. Nu se recomandă să fie folosite în spații închise, neaerisite sau în preajma copiilor.

Suport clienti 10:00 - 16:00

+40746250830 info@aromaworld.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!