CUM ARĂTA COSMETICA PE TIMPURI? CÂTEVA SECRETE REGALE

Cum arăta cosmetica pe timpuri? Câteva secrete regale

Încă din cele mai vechi timpuri femeile au fost preocupate de aspectul lor exterior. Astăzi, pledoariile în favoarea cosmeticii sunt total inoportune, aceasta devenind un element integrat în viața noastră cotidiană. Deși este folosită pe scară largă, puțini sunt cei care știu ce drum a parcurs cosmetica din cele mai vechi timpuri și până în prezent. După ce vei afla mai multe detalii, vei constata că de fapt elementele de bază ale cosmeticei de astăzi nu sunt decât o variantă îmbunătățită a cosmeticii antice.

Metodele de înfrumusețare erau folosite pe larg în Egiptul Antic. Anume acolo au fost descoperite cele mai multe rețete de preparate cosmetice. Acestea erau destinate în mare parte preoților care oficiau slujbele religioase. Și atunci, ca și acum, uleiurile esențiale erau la mare căutare.

Cleopatra

cleopatra

Femeile din familiile regale erau împătimite după cele mai noi metode de înfrumusețare. Cleopatra, de exemplu, opta pentru împachetările cu aur. Înainte de a-i cataloga gestul drept o extravaganță, trebuie să știi că acest metal prețios are proprietăți anti-rid și un înalt coeficient antioxidant. Astăzi, industria cosmetică a evoluat foarte mult, de aceea pentru a repeta exemplul celebrei frumuseți antice, nu e nevoie să-ți amanetezi toate bijuteriile. Tot ce trebuie să faci este să alegi un tratament spa corespunzător, sau să optezi pentru produse cosmetice care au la bază acest ingredient. Un alt detaliu care accentua frumusețea Cleopatrei erau băile cu lapte și uleiurile esențiale.

Maria Stuart


maria-stuart

Regina Scoției, Maria Stuart, își întreținea frumusețea cu băi lungi făcute în vin roșu. Băutura este bogată în antioxidanți și mai are și niște extraordinare proprietăți anti-îmbătrânire. Nu e de mirare că regina a reușit să-și păstreze tinerețea și prospețimea necesare unei adevărate reprezentante a Casei Regale.

Maria Antoaneta

maria-antoaneta

Maria Antoaneta, regina Franței avea mai multe secrete de frumusețe. Totuși, ea va rămâne în istorie pentru o mască de față care este utilizată și în prezent de franțuzoaice. Regina, amesteca 2 lingurițe de coniac (care micșorează porii și îmbunătățește circulația) cu 1/3 dintr-o cană cu lapte praf (bogat în acid lactic, care înlătură sebumul), un albuș de ou ( care are proprietăți reparatoare) și sucul de la o lămâie (care are efect purificator și exfoliant). Totul pentru un ten tânăr și frumos!

Sissi

sissi

Împărăteasa Sissi a Austriei era caracterizată drept o figură regală neobișnuită. Sisi adora machiajul natural și părul lung și mătăsos. Secretul frumuseții ei era în măștile cu căpșuni, care sunt bogate în acid salicilic, și au proprietăți iluminatoare și revitalizante. De asemenea, împărăteasa prefera spray-urile faciale care conțineau extracte de trandafir și levănțică. Acestea îi mențineau pielea parfumată și hidratată.

Elisabeta I

elisabeta1

În epoca Elisabetană, cea mai mare parte a produselor cosmetice erau evitate. Pe atunci se considera că acestea blochează energia pozitivă. Pentru că pielea palidă era atunci la modă, femeilor din înalta societate li s-a permis să folosească pudră de față. Regina Elizabeth I purta adesea machiaj alb pentru a-și menține imaginea de „Regină Virgină”. Cel mai popular produs de înfrumusețare din trusa reginei era ceruza, un carbonat natural de plumb, cu luciu diamantin, folosit mai ales la prepararea vopselelor. Regina își pudra în mod excesiv fruntea, pentru părea mai înaltă.

Și în Grecia Antică era folosit fardul alb pentru față și vopseaua neagră pentru scoaterea în evidență a ochilor. Totuși, ceea ce numim astăzi machiaj avea la greci un caracter mult mai accentuat decât la egipteni. Grecoaicele, de exemplu nu numai că își înnegreau genele cu funingine, dar le și întăreau cu un amestec de albuș de ou și rășină albă. De asemenea, buzele și obrajii erau rujate cu miniu.

Deși trăim în alt secol, ne dăm seama că frumusețea a fost dintotdeauna scopul suprem al femeilor, iar cosmetica a evoluat odată cu timpul pentru a satisface necesitățile oamenilor.

Suport clienti 10:00 - 16:00

+40746250830 info@aromaworld.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!