CUM SĂ SPUNEM STOP ALERGIEI SEZONIERE

Cum să spunem STOP alergiei sezoniere

Venirea primăverii nu este pentru toți un prilej de bucurie. Din păcate, pentru unii reprezentă o nouă etapă de luptă „face to face” cu alergia sezonieră. Prezența polenului și a particulelor de praf ne pot provoca reacții alergice ani la rând, și ne simțim de parcă ne-am afla într-un circuit infinit și inepuizabil de eforturi zadarnice și scuturi inutile care ne lasă la pământ o dată ce conștientizăm ineficiența lor.

cum-spunem-stop-alergiei-de-sezon
Din fericire, există câteva plante cu efect antialergic, care ne pot ajuta să depășim perioadele acestea complicate atât fizic, cât și psihologic. Savanții au demonstrat că există două perioade critice pentru persoanele care suferă de alergie: februarie-mai, când se împrăştie în aer polenul arborilor, şi aprilie-iulie, când apar gramineele. Prin acest proces în organism se secretă un compus numit histamină, care participă la reacţiile de apărare ale corpului. Urmările ne sunt cunoscute: rinite, conjunctivite, astm, urticarie etc. O soluție ar fi tratamentul prescris de medic, dar și rețetele tradiționale care încântă cu rezultatele obținute.
Rețetele tradiționale țin de utilizarea eficientă a unor extracte din plante specifice care ar fi o cură de profilaxie și ar ameliora reacția alergică. Din acest motiv aceste „tratamente” pot fi aplicate și până la reacția alergică propriu-zisă.

MLĂDIŢELE DE MĂCEŞ

Extractul din mlădiţe de măceş are acţiune antiinflamatorie şi antialergică,în special în cazul alergiilor respiratorii. Se poate administra cu extractul din muguri de coacăz negru sau cu extractul din muguri de mesteacăn pufos. Petru un efect rapid trebuie să-l consumăm de trei ori pe zi, pe stomacul gol, câte 1 ml soluţie de mlădiţe la o jumătate de pahar cu apă sau cu ceai.

TREI-FRAŢI-PĂTAŢI, ÎMPOTRIVA RINITEI

O plantă cu acţiune antialergică, trei-fraţi-pătaţi, se recomandă la survenirea noului sezon. Se administrează în cadrul spălăturii nazale.

INFUZIA DE URZICĂ LINIȘTEȘTE CRIZELE ALERGICE

Urzica are proprietăţi antialergice, mineralizante, antioxidante, vitaminizante şi detoxifiante. O putem prepara sub formă de infuzie :o lingură cu plantă proaspătă, mărunţită, la o cană cu apă clocotită. Se administrează zilnic câte trei căni, în cure de o lună, la începutul primăverii.

MUGURII DE COACĂZ NEGRU, BUNI CONTRA CONJUNCTIVITEI

Sunt cunoscuți pentru proprietăţile sale antiinflamatoare şi antialergice. Aceștia sunt celebri pentru stimularea eliminării toxinelor din organism.

MIEREA

Mierea de albine este un adevărat elixir pentru sănătatea noastră. În primul rând, o chestie foarte importantă este vârsta consumatorilor. Trebuie atenționați părinții ce au copilași mai mici de un an asupra faptului că mierea este strict interzisă până la această vârstă deoarece anumite microorganisme ce se dezvoltă în miere poate produce botulismul și de asemenea alergia la miere. În al doilea rând, mierea poate contribui la întărirea sistemului imunitar, prin consumarea a trei lingurițe de către persoanele alergice la miere.

Ca să concludem, toate aceste plante au un element comun - Gemoterapia! Este noua știință care utilizează celulele plantelor, extractele acestora pentru detoxifiere, pentru refacerea funcționalității celulare. Astfel în cazul ameliorării reacțiilor alergice, gemoterapia se pretează excelent.

Un alt moment ce merită luat în considerație este faptul că circumstanțe agravante ale alergiei pot fi și: stresul emoțional, modul de viață, alimentația incorectă etc. Deci haideți să nu lăsăm toate circumstanțele asupra „umerilor puternici” ai alergiei :) Trebuie să întreprindem toate măsurile necesare ca să nu-i asigurăm vizita prea îndelungată în casa noastră.

Suport clienti 10:00 - 16:00

+40746250830 info@aromaworld.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!