ELIXIRE NATURALE PENTRU TRATARE, VINDECARE ȘI REVIGORARE

Elixire naturale pentru tratare, vindecare și revigorare

Fiecare dintre noi nu își poate imagina viața fără esențe, care, deseori, sunt utilizate pentru a da corpului uman, unor obiecte sau spațiului de locuit un miros plăcut. Acest lichid volatil cu miros aromatic puternic, extras din plante sau preparat sintetic este întrebuințat în majoritatea cazurilor  în farmacie, în parfumerie sau pentru uzul casnic.

Interesul pentru esențe este recunoscut încă din antichitate. Acestea erau utilizate în mai multe domenii, dar în special, în alimentație, pentru a încorpora arome în produsele alimentare, aroma de condimente (piper, ghimbir, anason, mentă, portocală, lămâie, chimen, cimbru, laur, rozmarin, etc).

elei-esential-baie

Pe parcursul anilor, industria parfumurilor, aromelor și cosmeticelor devine principalul consumator de uleiuri esențiale. Acestea sunt, într-adevăr,  produsele de bază folosite pentru a adăuga mirosuri, datorită volatilității lor ridicate și faptului că nu lasă urme grase.Ce este, de fapt, o esență?  O esență vegetală (sau ulei esențial) este un concentrat sub formă lichidă a substanțelor volatile ale unei plante sau a unei părți a unei plante (semințe, frunze, flori). De regulă, aceasta reprezintă  un lichidul concentrat, hidrofob al compușilor aromatici volatili (odorizanți) ai unei plante. Se obține prin extracție mecanică, distilare cu abur sau distilare uscată. Există numeroase uleiuri esențiale folosite în cosmetică sau aromoterapie, acestea sunt  cunoscute ca având proprietăți de vindecare. Compoziția exactă a uleiurilor esențiale nu este întotdeauna foarte clară, se recomandă să nu le folosiți la copii mici.

ulei-olive

Efectele și țintele sunt multiple datorită fiecărei componente chimice și a multitudinii lor. Uleiurile esențiale includ antiseptice, antiinfecțioase și chiar cu efecte antibiotice. Acestea au:

  • efecte asupra problemelor inflamatorii și imunologice;
  • efecte asupra metabolismului: antipiretic;
  • efecte asupra activității neurologice: analgezice, sedative, anxiolitice;
  • efecte asupra activității digestive și eliminării;
  • efecte asupra sistemului cardiovascular, etc.

În industria produselor cosmetice, uleiurile au diverse clasificări, una dintre ele fiind în dependență de gradul de volatilitate:

1.     Esențe puternic volatile. Adesea se obțin din citrice, de exemplu: lămâie, portocală, mandarine, lămâie verde. Acestea au un miros puternic, efect stimulator, se absorb repede și durează puțin.

2.     Mediu volatile. De obicei, se obțin din flori si plante cum sunt lavanda, geraniul, maghiran. Au efect asupra organelor și se mențin timp 2-3 ore.

3.     Slab volatile. Se obțin adesea din lemn și rășini, cum sunt santalul, mirtul, tămâia, etc. Au o aromă puternică de lemn, cu un efect relaxant. Durează mult.

Cea din urmă, este cea mai utilizată datorită efectului său îndelungat.

Ce presupune rășina? Rășinile provin din coaja plantelor sub forma de suc vâscos. De fapt, acest suc care curge din copac este o terebentină. Ea ia numele de rășină numai după evaporarea esențelor și a altor uleiuri esențiale pe care le conține și când este oxidată, îngroșată. Rășina naturală constă dintr-un extras din trunchiul unui copac sau arbust, adică diferite tipuri de sucuri care curg din copaci și se usucă pe o masă moale sau solidă. Rășini vegetale sunt copalul și dammarul.

rasini

Două rășini menționate istoric sunt smirna și olibanul, care fac cea mai bună tămâie. Tămâia este considerată o rășină cu efecte miraculoase.De fapt, tămâia este sucul unor arbuști exotici care, ajungând în contact cu aerul, se încheagă. Aceasta este utilizată în scop terapeutic, ca fumigație și are un puternic efect de relaxare, se spune că inhalarea fumului de tămâie ajută la limpezirea minții și este recomandat în anxietate, stres, stări tensionale. De asemenea, masajul cu ulei esențial de tămâie, pe față și gât, are un rol de înfrumusețare a pielii, pentru tratarea acneei. Extractul de tămâie se folosește și în industria parfumurilor, datorită gradului scăzut de evaporare.

Rășina de brad are efecte antiinfecțioase, cicatrizante și regenerative, precum stimularea diurezei și a activității rinichilor. Există diverse tratamente cu rășină de brad pentru răceli de tot felul, răni, arsuri, negi etc. Este utilizată, de asemenea, în terapie cu băi pentru a scăpa de tuse, bronșită și diferite boli respiratorii, pulmonare.

Având o natură diversă, aceasta ne oferă o gamă variată de rășini, nu ne rămâne decât să le descoperim și să aflăm  efectele lor miraculoase. Ce poate fi mai util și mai sigur ca o medicină bazată pe rășini naturale. Acestea au un efect de durată  asupra oraganismului, iar aromele lor oferă relaxare și restabilirea forțelor.

Suport clienti 10:00 - 16:00

+40746250830 info@aromaworld.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!