PARFUMIERII, ARTIȘTII PREZENTULUI!

Parfumierii, artiștii prezentului!

Ore întregi de studiu, metode proprii, simț olfactiv bine dezvoltat - sunt doar câteva dintre ingredientele necesare pentru a pune baza unui parfum. Cel puțin asta spune teoria. De asemenea, un parfumier profesionist mai are nevoie de esențe și materii prime, design și multă inspirație și imaginație.

 

artistii-prezentului-parfumerii

Deși are o vechime de secole în spate, meseria de parfumier rămâne a fi totuși o raritate. Se întâmplă și pentru că nu există prea multe școli cu tradiție în acest domeniu.

Parfumierii profesioniști spun că la realizarea unui parfum, mai ales la realizarea aromelor personalizate este implicat în mod activ și clientul. Intervalul dintre identificarea aromei potrivite și testarea produsului final poate fi chiar și de trei săptămâni. Acest timp este necesar pentru a lăsa percepțiile să se cristalizeze. Parfumierii sunt de fapt și un fel de psihologi. Anume ei îi determină pe oameni să-și amintească momente frumoase din viață, să se gândească la copilărie și să identifice mirosurile care i-au marcat de-a lungul trecerii lor prin lume.

Poate și datorită faptului că este o meserie rară, profesia de parfumier presupune câștiguri serioase. Totul depinde de extractele pe care și le doresc clienții. De exemplu, câteva mii de euro costă conceptele abstracte cum ar fi spuma lemnoasă. Întâlnită la bețișoarele parfumate, dar și în alte compoziții, aceasta este realizată dintr-un lemn care provine dintr-un copac ajuns la un anumit nivel de maturitate, și care a fost tăiat într-o anumită perioadă specifică. Respectiv, bucățile acestui lemn sunt ținute deasupra unei ape, pentru a se împreuna cu spuma pe care o lasă în urmă apele curgătoare ale râurilor.

pregatirea-parfumului

Un bun parfumier este caracterizat, de asemenea, printr-o permanentă documentare. Concretizarea definitivă a unui concept de parfum poate dura chiar și ani. Cei care și-au propus să facă meserie din aromele fine, studiază tendințele, participă la târguri internaționale în domeniu și accesează studii de specialitate. De multe ori, un parfum reușit înseamnă câteva tehnici îmbinate corect. Printre cele mai cunoscute și mai utilizate tehnici se numără cele orientale, care constau din ardere, tehnicile asiatice care sunt caracterizate prin afumare și tehnicile africane care sunt realizate prin macerarea în uleiuri de parfum.

arome-parfum

De cele mai multe ori, în spatele unei arome se află o poveste. Aceasta poate fi inspirată din călătorii, din viață sau din amintirea unor locuri. Cei mai mulți parfumieri sunt pe parcursul întregii vieți în căutarea unui concept capabil să inspire la visare și să aducă o stare de bine sau chiar să repare anumite răni sufletești. Chiar dacă este greu de crezut, parfumul natural are un rol extrem de important în situațiile emoționale, sensibile. Acesta are capacitatea de a oferi încredere și de a aduce un plus de seducție.

 

Orice parfum este, de fapt, o călătorie prin viață, prin clipe și prin locuri care reușesc să marcheze viețile oamenilor și să le seteze repere în memorie. Specialiștii în domeniu susțin că simțul olfactiv este cel mai conectat cu memoria, de aceea atunci când ne dăm cu un anumit parfum avem o senzație de teleportare.

Arta parfumului implică dedicare totală. Nu este vorba doar despre un ritual de frumusețe, ci și despre un studiu olfactiv, care presupune o evaluare critică a formulelor precedente. Cele mai apreciat sunt mirosurile din natură.

Un parfumier este un fel de compozitor al aromelor.

Suport clienti 10:00 - 16:00

+40746250830 info@aromaworld.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!