SALVIA

Salvia

Beneficiile Salviei asupra sănătății noastre

Salvia nu va face pe nimeni nemuritor, însă efectele sale antivirale, anti-microbiene și anti-inflamatoare, sunt esențiale combaterii multor afecțiuni. Salvia officinalis este un mare ajutor natural în combaterea diverselor boli ale pielii, a Alzheimerului sau depresiei.

Acecasta este și o plantă culinară, ce poate fi adăugată cu ușurință în
mâncărurile noastre, datorită gustului său ușor și blând. La fel de ușor, poate fi folosită ca ulei esențial sau ceai, pentru relaxare și  îndepărtarea anxietății.

La fel ca orice medicament puternic, este esențial sa cunoaștem beneficiile și precauțiile pe care trebuie să le avem în folosirea salviei. Aceasta nu este toxică, dar prezintă anumite efecte neplăcute pentru oamenii mai sensibili, cum ar fi transpirația excesivă, sau pentru mamele care alăptează, reducerea lactației.

Salvia și Răceala/ Gripa

Salvia este perfectă pentru răcelile iernatice, încălzind corpul și diminuând excesul de mucus si salivă. Totuși, salvia nu este recomandată oamenilor mai sensibili, cu pielea uscată, tuse seacă sau celor cu febra mare.

Aceasta este folosită cu succes în medicina alternativă ayurvedică, una din cele mai vechi ramuri ale medicinei alternative naturale. Ayurveda stabilește o legătură strînsă între lumea exterioară și experiența interioară, creând un echilibru necesar în combaterea bolilor.

Cercetările proprietăților salviei arată ca aceasta este un bun anti-microbial și anti-viral, ce reduce umflăturile și nodulii limfatici, fiind un remediu perfect pentru răcelile cu exces de mucus și salivă. Uleiurile esențiale din salvie sunt foarte potente și puternice, însă ideală este folosirea plantei propriu-zise, uscate și ingerate.

Totuși, pentru combaterea răcelilor se poate folosi și uleiul esențial: într-o cană cu miere încălzită sau sirop de agave se adaugă una sau două picături de ulei esential de salvie. Acest amestec se adaugă în ceaiul fierbinte.

 

Salvia și Depresia – Îmbunătățirea stării interioare și a memoriei

În medicina Ayurvedică unele ierburi sunt cunoscute ca având calități speciale, iar salvia se numără printre aceastea, datorită efectului său unic asupra calmării nervilor. Modul cel mai ușor de folosire a salviei este pentru curățarea fluidelor și curățarea blocajelor emoționale. Ea calmează și limpezește mintea, înlăturând gândurile excesive și fixațiile.

Pentru aceasta este ideală inhalația cu uleiul de salvie: doar câteva picături de ulei esențial de salvie într-un bol cu apă fierbinte, pentru curățarea căilor repiratorii, desfundarea nasului și pentru claritate mentală.

Potrivit studiilor din Journal of Traditional and Complementary Medicine referitoare la salvie, în afara faptului că  este benefică în tratarea bolior minore, Salvia officinalis oferă un tratament natural pentru ameliorarea și tratarea depresiei și/ sau a demenției.

Salvia îmbunătățește memoria și sistemul cognitiv, iar odată cu creșterea treptată a dozei, starea de spirit se îmbunătățește, la fel și vigilența, calmul și mulțumirea de sine. În literatura de specialitate nu se vorbește despre nici un efect negativ secundar în folosirea de lungă durată a salviei.

 

Salvia și sarcina

Salvia nu este recomandată în sarcină și nici proaspetelor mămici ce alăptează, deoarece reduce producția laptelui. În schimb, este foarte utilă în inducerea blândă a travaliului, pentru mămicile care au trecut de termen.

Salvia și Frumusețea

Salvia este recomandată pentru piele, împotriva acneei sau pentru reducerea ridurilor, tratarea cicatricilor și vergeturilor. Se folosește ca ulei esențial, însă niciodată singur. Acesta trebuie diluat într-un ulei purtător, ca cel de struguri, migdale, ulei de măsline, ulei de cocos sau unt de shea.

Aceasta poate fi adăugată și în șampon, reușind să trateze mătreața sau părul uleios.

Salvia și Cancerul –prevenire și tratare

Proprietățile antioxidante puternice ale salviei ii oferă un loc important în prevenirea și tratarea cancerului. Fiind o plantă culinară blîndă, poate fi folosită cu ușurință în mâncare, iar proprietățile sale anti-virale, de relaxare și de ridicare a stării de spirit o fac folositorea pentru pacienții cu cancer in fază terminală.

 

Sursa: https://www.sociedelic.com/from-colds-to-cancer-how-sage-is-essential-to-health/

Suport clienti 10:00 - 16:00

+40746250830 info@aromaworld.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!