Se ştie bine faptul că mirosul şi gustul sunt printre cele 5 simţuri care ghidează omul în viaţă, fapt pentru care vom considera aromele o parte destul de importantă în viaţa de zi cu zi. O teorie bine argumentată care demonstrează că aromele ne înconjoară zi de zi, le putem simţi practic oriunde şi oricând. Ba mai mult, pe unele dintre ele le putem îndrăgi pentru totdeauna, datorită esenţei sale îmbietoare sau a gustului mult prea adorat.
Dacă ai hotărât să încerci ceva nou fără să dai greş, poţi achiziţiona un produs care nu îţi vor satisface doar simţul olfactiv, dar îţi va aduce şi o bucurie de lungă durată sufletului şi corpului. Produsele din ceai sunt o alegere perfectă. Tot auzim de efectele surprinzătoare sau chiar magice ale ceaiurilor de peste mări şi ţări, acum ai ocazia şi să le încerci. Cei care au fost mai îndrăzneţi de fire s-au „descotorosit” demult de obiceiul de a procura ceai din magazine lipsit de gust şi aromă. Au dat preferinţă ceaiului din plante naturale. Şi nu în zadar! Acum, alegerea îţi aparţine, ai arome de la cele mai obişnuite, până la cele care aduc exoticul acasă la tine.
Ceaiul favorit pentru tine şi familia ta!
Ceaiul ne poate face fericiţi, iar un ceai bun îl facem chiar noi acasă. Plantele de ceai infuzate sunt o adevărată delicateţe cu care ne putem răsfăţa atunci când ne pofteşte inima. Fiecare ceaşcă de ceai se transformă într-o savoare, cu o aromă puternică şi mai şi posedă foarte multe proprietăţi curative asupra organismului. Numeroase plante de ceai pot înlocui o serie de medicamente, datorită proprietăţilor antiinflamatoare, antiseptice şi antidepresive, bogate în antioxidanţi. Tulpinele, frunzele, florile sau fructele oferă o aromă şi o culoare deosebită ceaiurilor, plus la aceasta poţi pregăti o infuzie plăcută şi sănătoasă 100%.
Fie că este un ceai verde, negru, alb, organic sau roşu, toate sunt bogate în vitamine naturale care te ajută să ai grijă de sănătatea ta. Proaspete, uscate sau fermentate, aceste plante ne dezvăluie gusturi aparte, pe placul oricui, cu o putere de vindecare uimitoare. Merişoare, măcieş, gălbenele, coacăză, afine, salvie, muşeţel, precum şi plante de origine exotică, cum ar fi arborele de ceai, rhodiol, ginkgo biloba, carcade, guarana, ginseng, mursalski chai, ananas, lămâie sunt doar câteva din plantele care fac parte din receta zilnică pentru frumuseţe, de prevenire și vindecare a numeroaselor afecțiuni.
Secretele „arborelui vieţii” sau Ginkgo Biloba
O doză suficientă pe care o poţi primi şi care te poate mulţumi „cât ai zice peşte” o găseşti în ceaiurile de ginkgo biloba. Durata de viaţă uimitoare a copacului de ginkgo biloba care poate ajunge chiar şi la 1000 de ani, păstrează de-a lungul anilor secrete ce treptat sunt descoperite şi puse în aplicare. Fiind considerată o specie medicinală cu un miros puternic, efectele se dovedesc a fi adevărate miracole, foarte eficiente şi foarte benefice pentru organismul uman. Un studiu arată că „arborele vieţii” sau „arborele templier japonez” este remediul natural nr. 1 în ţări precum Franţa, Germania.
Ceaiul din frunzele şi fructele de ginkgo devine unul special pentru cei care se luptă chiar şi pe vreme caniculară cu mâinile şi picioarele reci. Efectul lui constă în ameliorarea circulaţiei sangvine care are ca efect eliminarea acestei senzaţii atât de neplăcute.
Planta care nu te lasă să dormi, ginkgo biloba este şi pastila pentru un plus de energie. Aceasta luptă împotriva somnolenţei, elimină oboseala ochilor, îmbunătăţeste capacitatea de concentrare, a memoriei, devenind un aliat bun pentru întreaga zi, mai ales când te gândeşti că ai atâtea de făcut! Şi cum toţi căutăm calea spre a ne menţine cât mai tineri şi mai sănătoşi, cu ceai din ginkgo biloba reuşim să scăpăm cât de mult posibil din ghearele bătrâneţilor. Acesta are un efect de anti-îmbătrânire, ameliorând simptomele ei. Varietatea substanțelor precum bilobetol, ginkgetol, flavonoid, luteol, glucozid, proantociani, ginkgolide de tip A, B, C, J, M. sau quercetină, devin un rezervor de sănătate pe care îl ai la îndemână oricând. Luptă împotriva cancerului pulmonar, ameliorează funcţiile cognitive, menţin densitatea oaselor, sunt un antioxidant şi antiinflamator, „te scapă” de zgomote în urechi, de dureri de cap şi ameţeli, de arteriopatie şi dureri ale picioarelor, de retinopatia diabetică. Deasemenea, combate depresia și alte afecțiuni psihice, fiind o sursă de refacere a sistemului nervos.