TINCTURILE DIN PLANTE MEDICINALE, ALTERNATIVA PASTILELOR!

Tincturile din plante medicinale, alternativa pastilelor!

Se spune că sănătatea este singurul lucru care nu poate fi cumpărat cu bani. De aceea, trebuie să fim atenți la cum se simte corpul nostru nu doar atunci când ne doare ceva, ci și atunci când avem stări de bine. Plantele medicinale sunt un adevărat miracol în acest sens. Pe lângă faptul că sunt mereu la dispoziția noastră, acestea deseori reușesc să intervină cu succes acolo unde pastilele nu reușesc. Probabil nu știai că în funcție de afecțiunea de care suferă o anumită persoană, au fost inventate modalități de administrare a plantelor medicinale românești.

O adevărată descoperire în domeniu sunt tincturile. Acestea sunt extracte din plante, frunze, flori, rădăcini sau toate împreună. Le poți găsi cu ușurință în vânzare la magazinele de produse naturiste, dar le poți face și acasă. Unde mai pui că dacă alegi cea de-a doua variantă, ai siguranța că folosești un produs sută la sută natural.

Tincturile de plante au un termen de valabilitate de doi ani, cu începere din data în care au fost culese plantele. De menționat că acestea au cel mai lung termen de păstrare dintre toate preparatele naturiste. Acestea sunt preparate cu implicarea alcoolului alimentar sau a țuicii făcute acasă. Alcoolul etilic sau medicinal poate provoca afecțiuni organice grave, care de cele mai multe ori are efect ireversibil.

Tinctura de stânjenei

stanjeni-plante-medicinaleStânjenii sunt niște flori deosebite care pot fi folosite nu numai pentru amenajarea nunților, botezurilor sau pentru decorarea încăperilor din casă, aceste plante au și niște efecte miraculoase asupra pielii.

Dacă ai probleme cu pielea, poți apela la o tinctură din stânjenei. Plantele pot fi găsite cu ușurință în țara noastră. Un asemenea medicament te poate scăpa de arsuri, bătături dar și alte afecțiuni dermatologice.

Tinctura se prepară din 50 g de foi de stânjenei mărunțite, peste care se toarnă, 0,25 l de alcool de 70 de grade. Pune compoziția la un loc întunecat timp de 15 zile, după care filtrează lichidul, pune-l în sticle mici, de culoare închise și dosește-le la rece.

Tinctura de gălbenele

Gălbenele sunt unele dintre cele mai populare plante medicinale românești. Ele înfloresc din mai până în septembrie, și dacă e vreme bună pot fi găsite chiar și în octombrie. Preparatele din aceste plante sunt recomandate pentru gastrite, ulcer, icter infecțios, inflamații ale colonului, hemoroizi, boli de ficat, și alte afecțiuni.

Tinctura de gălbenele poate fi preparată atât din flori proaspete cât și din pulbere, dar și din florile uscate și măcinate prin râșnița de cafea. Peste douăzeci de linguri de pulbere de flori se toarnă 0,5 litri de alcool alimentar. Vasul se închide ermetic și se lasă la un loc călduros pentru 2 săptămâni. După care, tinctura se filtrează și se pune în sticle mici de culoare închisă.

Tinctura de cimbrișor

cimbru

Un medicament care te ajută să vindeci scleroza, tulburările menstruale, infecțiile tractului urinar, bolile de nervi, reumatismul și alte afecțiuni. Se administrează intern, în fiecare zi câte 20-30 de picături de tinctură diluate cu apă.

Florile de cimbru, culese pe vreme însorită se toacă mărunt și se pun într-un vas de sticlă. Deasupra se toarnă rachiu de prune, pere sau mere de 38-40%. Lichidul trebuie să acopere complet florile. Vasul se leagă la gură și se lasă expus la soare timp de două săptămâni. Când e gata leacul, se streacoară și se pune în sticle întunecate.

Tinctura de coada șoricelului

coada-soarecelui

Compoziția are capacitatea de a regla ciclul menstrual. De asemenea poate trata cancerul genital, inflamațiile testiculelor, migrenele, hemoroizii, durerile de cap și alte afecțiuni. Se administrează pe cale internă, prin diluarea a 30-40 de picături cu ceai sau apă.

Modul de preparare este destul de simplu: florile se mărunțesc, se pun într-o sticlă și se acoperă pe toată suprafața cu rachiu de 38-40%. Compoziția se lasă la soare timp de 14 zile, timp în care se scutură din când în când. După ce termenul de fermentare expiră, se strecoară și se pune în sticle.

Tinctura de coada-calului

coada-calului

Medicamentul vindecă bolile de rinichi și de vezică, acumulările de apă în țesuturi. De asemenea, poate fi aplicat pe rănile deschise, dar și ca metodă de combatere a picioarelor transpirate. Se administrează pe cale internă, sau ca adaos în ceaiuri, câte 40-50 de picături de 2-3 ori pe zi.

Florile se adună și se lasă timp de 7 zile în alcool. După care, tinctura poate fi utilizată.

Nu apela de fiecare dată la medicamente scumpe, atunci când simți un disconfort. Învață să apreciezi forța naturii!

Suport clienti 10:00 - 16:00

+40746250830 info@aromaworld.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!